Ulf Risnes

Trønderen Ulf Risnes er mest kjent som vokalist og gitarist i "Tre Små Kinesere".

Ulf Risnes
Foto: Geir Evensen / NRK

Se Tre Små Kinesere på Spellemannsprisen 1989

Ulf Risnes er musiker, produsent og låtskriver, mest kjent som vokalist og gitarist i gruppa ”Tre små kinesere". Det er Ulf som har skrevet mesteparten av musikken og tekstene til gruppa, og sangene hans er blant de absolutt mest spilte på norsk radio. Låter som "Klassebildet" og "Hjertemedisin" bør vel være kjent for de fleste.

Trondheimsgutt

Ulf Risnes vokste opp på Munkvoll i Trondheim og spilte i flere kjente og ukjente band i Trondheim før ”Tre små kinesere” ble dannet i 1988.

I 1991 fikk gruppa Spellemannprisen for ”årets pop-plate” og i 1994 fikk de prisen for ”beste gruppe”.

Solodebut

Tre Små Kinesere ble oppløst i 2005 og Ulf solodebutete med albumet ”Ingen andre” i 2007. I tillegg til å jobbe som musiker og produsent, har han også jobbet i NRK i en lengre periode.

 

 

Kulturstrøm

 • Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV

  Johnny Depp skal spille den franske kongen Ludvig XV i en film av den franske regissøren Maïwenn Le Besco.

  Regissøren selv, som begynte sin karriere som barneskuespiller, skal spille rollen som kongens siste elskerinne Jeanne du Barry, skriver Variety.

  Maïwenn har tidligere laget filmer som «Police» og «Seduced».

  Ludvig XV styrte Frankrike i 59 år og ble kalt «den elskede». Han hadde flere kjente elskerinner, blant dem var også Madame de Pompadour.

  Rollen blir Johnny Depps første siden han tapte et ærekrenkelsessøksmål mot britiske The Sun, angående en artikkel der Hollywood-stjernen ble kalt konemishandler etter anklager fra ekskona Amber Heard.

  Depp har i flere intervjuer nylig hevdet at han nå er «boikottet av Hollywood» og at kulturen der menn anklages for overgrep er basert på løse rykter.

  (NTB)

 • Utsetter karnevalsparader i Brasil

  Rio de Janeiro og São Paulo utsetter sambaskolenes karnevalsparader på grunn av økningen i smittetallene, opplyser myndighetene i de to brasilianske byene.

  Paradene, som regnes som høydepunktet av karnevalsfestlighetene og som er ledet av byenes sambaskoler, skulle opprinnelig arrangeres i slutten av februar.

  Planen er i stedet å gjennomføre dem i slutten av i april, ifølge en felles uttalelse fra byene med henvisning til pandemien og «behovet for å redde liv», melder nyhetsbyråene AFP/AP (NTB).

Flere kulturnyheter