NRK Meny
Normal

Jørn Hoel

Jørn Hoel slo igjennom i Melodi Grand Prix i 1986.  Siden den gang har den folkekjære artisten hatt mange hits, som soloartist og med kameraten Steinar Albrigtsen.

Jørn Hoel
Foto: Geir Evensen / NRK

Se Jørn Hoel i Melodi Grand Prix 1986

Jørn Hoel sang seg inn i musikkhistorien med to ballader som nærmest er for nasjonalskatter å regne: "Har en drøm" og "Ei hand å holde i".

Med sin hese stemme og sine tekster om elskov ble han fort utropt til Norges nye sex-symbol av media. Han ble også ansvarlig for å ha gjort det å være ubarbert til norsk mote.

Klassekamerater

Jørn Hoel begynte å synge og spille gitar sammen med klassekameraten Steinar Albrightsen i Tromsø.

Hoel slo for alvor igjennom i løpet av 1986–87, først i den norske Melodi Grand Prix-finalen med låta "Inkululeko", som ble nummer to i den norske finalen. Så med albumet "Varme ut av is" i 1987. For dette albumet ble han tildelt prisen som Årets Spellemann under Spellemannprisen samme år.

Populær kar

Salget for albumet passerte til slutt 165 000 eksemplarer. Jørn har siden gitt ut flere album, både som soloartist og sammen med kameraten Steinar Albrigtsen. Han hadde en ny stor hit med låta ”Lost in the tango” fra 1994. I september kommer Jørn med ny plate; "På Grunn av dæ".

 

 

Kulturstrøm

 • Utseld Guns N' Roses-konsert

  Torsdag spelar Guns N' Roses comeback-konsert for eit utseld Valle Hovin, skriv NTB. Etter mange år med uvenskap og trøbbel, har det famøse bandet funne saman igjen. I 2012 var gitarist Slash gjest hos NRKs Ole Torp. Då var han ikkje så gira på å snakke om fortida:

  Gitarist Slash var torsdag gjest i Aktuelt hos Ole Torp. Se hele intervjuet her.
 • Står Cardi B for årets video?

  MTV har presentert lista over dei nominerte til årets musikkvideo-prisutdeling, ifølgje Paper magazine. Rapstjerna Cardi B og ekteparet Beyoncé/Jay-Z (The Carters) leiar med flest nominasjonar. I kategorien årets video er følgjande nominert: Cardi B, Camila Cabello, Bruno Mars, Ariana Grande, The Carters, Childish Gambino og Drake. Les om kvifor Childish Gambinos musikkvideo skaka verda tidlegare i år.

  Cardi B
  Foto: Evan Agostini / AP