Jørn Hoel

Jørn Hoel slo igjennom i Melodi Grand Prix i 1986.  Siden den gang har den folkekjære artisten hatt mange hits, som soloartist og med kameraten Steinar Albrigtsen.

Jørn Hoel
Foto: Geir Evensen / NRK

Se Jørn Hoel i Melodi Grand Prix 1986

Jørn Hoel sang seg inn i musikkhistorien med to ballader som nærmest er for nasjonalskatter å regne: "Har en drøm" og "Ei hand å holde i".

Med sin hese stemme og sine tekster om elskov ble han fort utropt til Norges nye sex-symbol av media. Han ble også ansvarlig for å ha gjort det å være ubarbert til norsk mote.

Klassekamerater

Jørn Hoel begynte å synge og spille gitar sammen med klassekameraten Steinar Albrightsen i Tromsø.

Hoel slo for alvor igjennom i løpet av 1986–87, først i den norske Melodi Grand Prix-finalen med låta "Inkululeko", som ble nummer to i den norske finalen. Så med albumet "Varme ut av is" i 1987. For dette albumet ble han tildelt prisen som Årets Spellemann under Spellemannprisen samme år.

Populær kar

Salget for albumet passerte til slutt 165 000 eksemplarer. Jørn har siden gitt ut flere album, både som soloartist og sammen med kameraten Steinar Albrigtsen. Han hadde en ny stor hit med låta ”Lost in the tango” fra 1994. I september kommer Jørn med ny plate; "På Grunn av dæ".

 

 

Kulturstrøm

 • Valen leder Kringkastingsrådet

  Snorre Valen fra Trondheim er oppnevnt som ny leder for Kringkastingsrådet. Valen er politisk redaktør i Nidaros og tidligere SV-politiker. – Valens mediefaglige kompetanse samt tidligere erfaring som både musiker og politiker, gjør meg trygg på at han vil lede rådet på en god måte, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

  Snorre Valen
  Foto: Klara Skovro Thoresen
 • Lars Petter Hagen ny festspillsjef

  Lars Petter Hagen blir ny leder for Festspillene i Bergen.

  Komponisten kommer fra jobben som utviklingssjef i Oslo-Filharmonien. Det ble klart på en pressekonferanse i dag.

  Hagen tar over etter Anders Beyer, som måtte gå av på dagen 22. september etter en varslingssak som ble meldt til styret i august.