NRK Meny
Normal

Tre Små Kinesere på Den kinesiske mur

Tre Små Kinesere samles igjen - men ikke ikke i Norge denne gangen.

Tre Små Kinesere, Ulf Risnes, Baard Slagsvold og Øystein Hegge i 2003

Tre Små Kinesere skal igjen spille sammen - denne gangen i Kina.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Tre Små Kinesere velger «hjemlandet» Kina når de spiller sammen for første gang siden 2005.

På kortur til Kina

Trøndergruppa Tre Små Kinesere besøker den kinesiske hovedstaden sammen med Oslo Reiselivskor på deres 15-årsjubileumstur 4.-8. oktober.

Koret består av sangere fra reiselivsbransjen i Oslo og Akershus.

- At Tre Små Kinesere har sagt ja til å samles igjen og attpåtil med gjenforening på Den kinesiske mur er fryktelig morsomt! Vi gleder oss enormt til å ha dem med og synge sammen med dem, sier korleder Tom Ødemark.

Vil isen smelte?

Tre Små Kinesere la i februar 2005 videre prosjekter med gruppa på is etter 15 års samarbeid.

Men som det står på deres offisielle hjemmeside: «Tiden vil vise om isen smelter, eller blir spist opp, og kineserne igjen samles for å spille sin egenartede versjon av norsk popmusikk».

Kulturstrøm

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.

  • Maler for åpen scene

    I hele april har ni kunstnere fra ulike steder i verden bodd sammen og hatt Galleri Ramfjord i Oslo som sitt atelier. Anledningen for kunstmønstringa er galleriets 20-årsjubileum, forteller innehaver og daglig leder Elisabeth Ramfjord. I galleriets åpningstid kan besøkene kan se kunstnerne i arbeid, og resultatene kan sees i utstilling fra 5.–20. mai.(NTB)

    Laster Instagram-innhold