Hopp til innhold

Marilyn Mazur – Artist in Residence på Moldejazz

Danske Marilyn Mazur regnes som en av verdens fremste perkusjonister og har spilt med storheter som Miles Davis og Jan Garbarek. Møt henne i Molde og på P2.

Marilyn Mazur
Foto: NRK

Hun ble født i New York i 1955, men har bodd i Danmark siden barndommen. I fjor høst vant hun Telenors Kulturpris og denne uka er hun "Artist In Residence" på Moldejazz.

Marilyn Mazur har spilt i Molde en rekke ganger, sist i 2006 med et samarbeidsprosjekt mellom hennes eget band Percussion Paradise og norske Brazz Brothers.

Med Miles i Molde

Det er én Molde-konsert som har hatt mer å si for hennes karriere enn alle de andre til sammen: hennes gjesteopptreden med Miles Davis i 1985. Han kjente henne igjen fra et tidligere samarbeid, og ga seg ikke før han fikk den da ukjente danske perkusjonisten med seg på scenen. Det var ikke bare Moldepublikummet som lot seg begeistre. Kort tid etter ble Mazur med i bandet til Miles Davis.

Hør mer om dette og andre historier fra et langt musikerliv i

”Ukas P2-artist” NRK P2

Mandag 14. juli til fredag 18. juli kl. 09.30 – 10.00. Reprise kl. 19.00.

Programleder Anikken Sunde.

Direktesending

Onsdag 16.juli kl. 21.03-22.00 direkte fra Molde Kulturhus på NRK P2 og NRK Jazz

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters