Tora Berger var den første til å ryke ut av Mesternes Mester

SICILIA/OSLO (NRK): I episode nummer to av Mesternes Mester måtte det tidligere skiskytteresset Tora Berger takke for seg. – Kjedelig, sier Berger i intervjuet som ble gjort rett etter tapet.

Dag Erik Pedersen får ferske reaksjoner fra tidligere skiskytter Tora Berger etter andre episode av Mesternes Mester.

SNIPP SNAPP SNUTE: Dag Erik Pedersen tok en prat med Tora Berger rett etter at hun var ute av konkurransen.

Tora Berger blir bært på gullstol etter kvinnenes 12,5 km fellesstart i verdenscupen i skiskyting i

Tora Berger blir båret på gullstol etter kvinnenes 12,5 km fellesstart i verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen i fjor vinter.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg har aldri drevet på med ballidrett. Det var nok ikke det jeg var sterkest på, sier Tora Berger til programleder Dag Erik Pedersen i et videointervju gjort rett etter at 33-åringen røk ut.

Se hele intervjuet i toppen av saken.

Skiskytterstjerna måtte takke for seg allerede i episode to. Etter seks konkurranser ble hun valgt ut til natt-test av den tidligere verdensmester Monica Valen. Gråtkvalt valgte hun Tora Berger som sin konkurrent, som lå på en åttende plass før den siste utfordringen.

I årets sesong av nattesten skal deltagerne kaste en vannfylt ball til hverandre over en høy vegg. Poenget med konkurransen er å ikke miste ballen i bakken, eller å kaste den utenfor den oppmålte banen. Det var her det glapp for Tora Berger, som aldri har holdt særlig på med hverken ballsport eller lagidrett.

Etter en nervepirrende duell var det eks-syklisten Monica Valen som kom seirende ut av konkurransen, og som deretter kunne vende tilbake til de andre deltagerne i huset.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Liv Grete Skjelbreid

ora Berger (th) og tidligere skiskytter dronning Liv Grete Poirée på plass i skiskytter-VM i Khanty-Mansijsk i 2011. Begge to røk ut i første episode av Mesternes mester, men i hvert sitt år.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Bruker lang tid

Tora Berger og ektemann Trond Teveldal i prosesjon på vei inn til gallamiddag på slottet

Tora Berger og ektemann Trond Teveldal på vei inn til gallamiddag på slottet i fjor. Paret venter barn i april.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Historien gjentok seg fra 2011. Da var det tidligere skiskytter-kollega Liv Grete Skjelbreid Poirée som måtte forlate Mesternes Mester først.

Det ble altså et kort opphold på Sicilia for Tora Berger, til tross for at enkelte hadde utpekt henne som favoritt til å vinne realityshowet.

Hva sier du til alle de som hadde utpekt deg til forhåndsfavoritt?

– Det var VG som skrev det, var det ikke? Ifølge dem skulle jeg jo vinne, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg står her.

Den olympiske mesteren forteller at hun egentlig er litt klønete.

– Jeg kjenner meg selv og jeg vet at jeg er veldig god som skiskytter. Men jeg er egentlig litt klønete, og trenger som regel litt lengre tid på å lære meg ting. Og jeg tror det er det som gjør meg sterk som skiskytter også, at jeg har vært nødt til å være tålmodig. Jeg har ikke fått noen ting servert, jeg måtte jobbe for det. Kanskje jeg kunne taklet ting litt bedre dersom jeg hadde fokusert på det før konkurransene.

Kulturstrøm

 • Nominert til Den norske solistpris

  Amalie Stalheim, cello (bildet), Johan Dalane, fiolin, og Sandra Lied Haga, cello, er nominert til «Den norske solistpris 2019». En av de tre vil vinne prisen som består av 100.000 kroner og to solistoppdrag. Først under prisvinnerkonserten med Bergen Filharmonien i november og så under en festspillkonsert i 2020.

  Amalie Stalheim
 • «Kvinner som hater kvinner» på topp

  Anne Brith Davidsens bok med undertittelen: «Min kamp mot nettrollene», er Ark sin mest solgte bok for øyeblikket (NTB). Boken blir ansett som svært kontroversiell og forlaget har blant annet mottatt et krav om at den skal tilbakekalles. I boken skriver Davidsen om flere kvinner som ifølge henne skal ha trakassert og hetset henne på nett.

 • Spotify kjøper opp podkaststudio

  Spotify planlegger å kjøpe opp det kjente podkaststudioet Parcast skriver Variety. Dette er del av en større investering i podkast fra Spotify sin side og de planlegger å bruke mellom 400 og 500 millioner kroner på dette i 2019. Parcast står bak flere kjente podkaster innenfor sjangere true crime, mysterier, science fiction og historie.

  SPOTIFY-TECH/MIDEAST-LAUNCH
  Foto: Dado Ruvic / Reuters