Tilbake fra polferd

Staib vender hjem
Foto: NRK

I mars 1964 startet ekspedisjonen til Bjørn Staib fra Alert på Ellsmere Island i sitt forsøk på å nå Nordpolen. Forsøket mislyktes, og alle kritikerne som satt hjemme i Norge tenkte nok sitt.

Se også: Wesenlund parodierer Staib

På flyplassen vel hjemme ble ekspedisjonsleder Bjørn Staib møtt av NRK og spørsmålet: ”Hvorfor kom dere ikke fram til Nordpolen?”

Med frostskader på nesen forteller en oppreist Bjørn Staib om harde forhold, pakkis, og tøffe menn.

Kulturstrøm

 • – Feil at navnet tråkkes på

  En bronseplate får muslimer i Stavanger til å reagere. Platen ble satt ned på Torget for sju år siden for å hedre Muhammad Yunus, ved siden av andre fredsprisvinnere som Dalai Lama og Desmund Tutu. Problemet er at Muhammed er også navnet på en islamsk profet.

 • Måtte nominere seg selv til pris

  Tre av stjernene i «Game of Thrones» måtte nominere seg selv til TV-bransjens Emmy Awards. HBO nominerte noen for beste birolle, men utelot blant annet Gwendoline Christie som spilte Brienne of Tarth (bildet), Alfie Allen som spilte Theon Greyjoy og Carice van Houten som spilte heksen Melisandre. De valgte å foreslå seg selv og står nå på den endelige listen over nominerte, skriver The Guardian.

  Gwendoline Christie aka Ser Brienne of Tarth i Game of Thrones
  Foto: Evan Agostini / Invision/AP/HBO
 • Økte inntektene med 7 millioner

  Selskapet til Sondre Justad økte årsinntektene fra 4,2 til 11,3 millioner i 2018. Det skriver Avisa Nordland. Selskapet til Justad heter '8360 Produksjoner.'

  Sondre Justad
  Foto: Helge Grønmo / Avisa Nordland