Til topps for først gang i Norge

For aller første gang er Iron Maiden på toppen av albumlista i Norge.

Bruce Dickinson, Iron Maiden

Bruce Dickinson og Iron Maiden er blitt svært populære i Norge. Nå selger de også flere plater enn noen sinne her i landet.

Foto: PUNIT PARANJPE / REUTERS

Iron Maiden: «The final frontier»

FØRSTEPLASS: «The final frontier».

Foto: Albumomslag
Asbjørn Slettemark

Asbjørn Slettemark - programleder i Pyro og Lydveret og Iron Maiden-fan tror bandet har mer å by på i fremtiden.

Etter én ukes salg av albumet «The Final Frontier» har Iron Maiden dyttet Hellbillies’ «Leite etter lykka» ned fra toppen av lista over de mest solgte albumene i Norge, melder Farojournalen.

Jevn stigning

Da de ga ut sitt forrige album, «A matter of life and death» i 2006 klarte de «bare» å nå andreplassen, mens albumet før det - «Dance of death» kom til en tredjeplass i 2003 og «Brave new world» klarte fjerdeplass i 2000.

Det har altså vært en jevn stigning i interessen for bandet og salget av albumene deres. Det har det også hva gjelder konsertvirksomhet her i landet. Siden 2000 har bandet spilt i Norge hele ti ganger.

Siste gang på Koengen i Bergen i forrige uke.

- Trofaste fans

Tidligere redaktør i Farojournalen, nå programleder i NRKs Pyro og Lydverket og svoren Iron Maiden-fan Asbjørn Slettemark mener Maiden-fansen er veldig trofaste.

- Det betyr nok mye at Maiden-fansen er trofaste og fortsetter å kjøpe plater selv om platesalget synker for hver dag som går, sier Slettemark.

- Samtidig har Iron Maiden en evne til å skaffe seg nye generasjoner fans som har kommet til siden forrige album. I tillegg slippes albumet bra timet etter en solid konsert i Bergen, samt at «The Final Frontier» faktisk er veldig god.

- Har mer å by på

Bruce Dickinson og resten av Iron Maiden er aldrende rockere, men Slettemark tror de har mer å by på også i framtiden.

- Jeg tror Maiden har flere album og flere turnéer i seg. Jeg har sett dem live mange ganger det seneste tiåret, og de virker mer spillesugne og selvsikre nå enn noensinne.

De siste årene har bandet variert mellom å turnere med nytt og gammelt stoff – noe som kan ha slått heldig ut.

- Gamblingen med å spille mye nytt har slått heldig ut, og Iron maiden kommer garantert til å toppe både albumlisten og stå på de største norske scenene igjen, mener Slettemark.

Kulturstrøm