The Monn Keys i arkivet

Monn-Keys 1963
Foto: Ukjent/NTB / Scanpix

I dette klippet får vi bli med inn i Grammofonarkivet på Marienlyst . Ei dame som jobber i arkivet plasserer LP’en Here are the Monn Keys i arkivhylla, og fram fra platene dukker The Monn Keys opp: Sølvi Wang, Arne Bendiksen, Per Asplin og Oddvar Sanne.

De synger låta «Too Close for Comfort » mens de ligger oppå ei diger grammofonplate som dreier rundt.

Prospektkortet var et av de tidlige TV-showene som NRK produserte i samarbeid med Nordvisjonen. Erik Diesen var programleder og en rekke kjente artister opptrådte med sang og dans. Programmene ble sendt fra ulike steder i Oslo bla. fra Holmenkollen, Bygdøy, Karl Johan, Rådhuset og Frogneparken.

Kulturstrøm

 • Verdensrekord for Hopper-bilde

  Maleriet Chop Suey av Edward Hopper ble onsdag solgt for 92 millioner dollar, tilsvarende 780 millioner norske kroner, på høstauksjonen til Christie's i New York. Dermed ble bildet det dyreste Hopper-bildet noen sinne solgt på auksjon. Bildet fra 1929 viser to kvinner som spiser på en kinesisk restaurant, visstnok inspirert av en restaurant ikke langt fra der auksjonen ble holdt. Kjøperen er anonym. Under auksjonen ble det også solgt et bilde av den belgiske maleren Rene Magritte for 26,8 millioner dollar, også det rekord (NTB).

  Chop Suey, Edward Hopper
  Foto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP/Scanpix
 • Landets beste kulturkommune kåret

  For sjuende år på rad kan Røros kalle seg landets beste kulturkommune, det går fram av Norsk kulturindeks. Alle landets kommuner blir rangert i ti ulike kategorier for å måle kulturaktiviteten.

  På de neste plassene følger Ål og Lillehammer.