Hopp til innhold

Tar over etter Gelius

Stein Bjøntegård blir nyhetsredaktør i NRK og tar over stafettpinnen fra Jon Gelius.

Gelius og Bjøntegård

Jon Gelius med sin etterfølger i nyhetsstolen, Stein Bjøntegård

Foto: Line Snekvik / NRK

Bjøntegård har fungert som konstituert nyhetsredaktør siden Jon Gelius valgte å fratre stillingen til fordel for jobben som NRKs utenrikskorrespondent i Washington.

NRKs påtroppende nyhetsredaktør er 53 år og opprinnelig fra Tynset i Hedmark. Han har lang fartstid fra NRK og har tidligere jobbet som utenriksredaktør og redaksjonssjef for Dagsrevyen.

Nyhetssjefen varsler enkelte forandringer, men lover også kontinuitet fremover.

Stein Bjøntegård

Stein Bjøntegård skal meisle ut NRKs nyhetsfremtid

Foto: Halvard Sandberg / NRK

- Jeg representerer i større grad kontinuitet enn store brudd, men ser at det er stadig nye utfordringer i NRK. I første omgang blir det radiostrategien vi kommer til å se på. Her vil det nok bli noen forandringer, men disse er fortsatt i støpeskjeen, forteller Bjøntegård til NRK.no.

Les: Åtte menn og én kvinne vil ta over etter Jon Gelius

Programdirektør Per Arne Kalbakk er svært fornøyd med å få Bjøntegård i sjefsrollen i Nyhetsavdelingen.

- Det var mange gode søkere til jobben, og vi satt til slutt igjen med to svært sterke kandidater. Stein viste seg som den aller sterkeste av disse, og jeg føler meg trygg på at vi har fått en redaktør som både har tyngde og tillit til å fylle denne jobben.

Kalbakk fremhever Bjøntegårds lederstil og kjennskap til miljøet som viktige egenskaper i jobben som nyhetssjef.

- Stein kjenner Nyhetsavdelingen ut og inn etter å ha jobbet der i lang tid, samtidig som han har et klart og godt utviklingsperspektiv som leder.

Les: Gelius sendes til Washington

Kulturstrøm

  • Fosse gjekk vidare til kortlista

    Jon Fosse har gått vidare til kortlista på fem bøker på den amerikanske prestisjeprisen National Book Award. Fosse er nominert for tredje band av Septologien VI-VII; «Det nye namnet» i kategorien omsett skjønnlitteratur. Vinnaren får om lag 100.000 norske kroner.