Hopp til innhold

Gelius sendes til Washington

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Nyhetsredaktør Jon Gelius og utenriksjournalist Anders Tvegård er tildelt stillingene som utenrikskorrespondenter i Washington. Se listen over alle de nye korrespondentene her.

Jon Gelius og Anders Tvegård

Jon Gelius og Anders Tvegård skal til Washington.

I januar ble det kjent at NRKs nyhetsredaktør Jon Gelius ønsket seg til Washington. Samtidig varslet han NRK-ledelsen om at han ønsket å fratre sin nåværende sjefsstilling, uavhengig av resultatet på jobbsøknaden som korrespondent.

I dag offentliggjøres navnene på de nye korrespondentene, og Jon Gelius er blant dem.

Les også: Redaktør vil bli korrespondent

Steinfeld til Moskva

Hans-Wilhelm Steinfeld

Hans-Wilhelm Steinfeld skal til Moskva.

Foto: NRK

Sammen med Anders Tvegård tar han over i Washington, mens nåværende korrespondent Tove Bjørgaas må takke for seg etter fire år, til tross for at hun hadde søkt om forlengelse av engasjementet.

– Bjørgaas har gjort en kjempejobb, men NRK har aldri forlenget et slikt engasjement utover disse fire årene, forklarer programredaktør Per Arne Kalbakk overfor NRK.no.

Les også: Disse ønsker å bli NRKs nye utenrikskorrespondenter

I Moskva går Hans-Wilhelm Steinfeld løs på sin fjerde periode som utenrikskorrespondent, mens Anders Magnus tar over for Ole Torp i Beijing.

Hans-Wilhelm Steinfeld stiller i nettmøte onsdag kl. 12!

Tidligere Midtøsten-korrespondent Lars Sigurd Sunnanå skal ha base i Afrika de neste årene. Sidsel Wold har ett år igjen av sitt opphold i Jerusalem, og fortsetter frem til neste sommer.

Gry Blekastad Almaas

Gry Blekastad Almaas skal til London.

Foto: NRK

Tar pulsen på London

Av nye ansikter er det Dagsnytt-reporter Hege Moe Eriksen som skal ta over i Brussel, mens «Puls»-programleder og tidligere nyhetsanker Gry Blekastad Almaas gjenåpner NRKs korrespondentkontor i London.

Les også: NRK får fast London-korrespondent

– Jeg gleder meg veldig til å brette opp ermene og sette i gang, og er glad for at jeg nådde opp i konkurranse med så mange gode navn, sier Blekastad Almaas til NRK.no.

Hege Moe Eriksen

Hege Moe Eriksen skal til Brussel.

Foto: NRK

Hun hadde sin siste sending som «Puls»-programleder i går, og må allerede begynne å tenke på å pakke kofferten for å være på plass i London før det britiske valget starter i mai.

Også påtroppende Brussel-korrespondent Hege Moe Eriksen er et nytt ansikt i denne sammenheng, men gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Jeg er veldig glad og overrasket over å få denne jobben. Det er et utrolig spennende felt å jobbe med, journalistisk sett er dette et av de mest interessante utenriksområdene, sier Moe Eriksen til NRK.no.

Anders Magnus

Anders Magnus skal til Beijing.

Foto: NRK

– Vanskelig valg

Nyhetsredaktør Jon Gelius har ikke vært involvert i ansettelsesprosessene. Kalbakk forteller at valget av nye utenrikskorrespondenter har vært vanskelig, spesielt fordi det var så mange sterke søkere.

– Vi har forsøkt å få en god balanse mellom erfaring, bredde og dyktige NRK-profiler. Med erfaring både som journalist og dyktig nyhetsredaktør, er det klart at Gelius var en sterk og god søker, sier programdirektøren – og avviser at Gelius sin avgjørelse om å fratre som redaktør hadde betydning for valget av korrespondenter.

– Hadde han ikke fått denne stillingen, måtte vi ha funnet en annen journalistjobb til ham i NRK, sier Kalbakk.

Lars Sigurd Sunnanå

Lars Sigurd Sunnanå (t.v) skal til Afrika.

Foto: NRK

Han bemerker også at Jon Gelius søkte på korrespondentjobb i Washington for seks år siden, og nesten nådde opp. Siden den gang har den tidligere journalisten og nyhetsankeret fått mye ekstra erfaring som har bidratt til å styrke søknaden ytterligere.

Er i Washington

Tilfeldighetene skal ha det til at Jon Gelius tilfeldigvis befinner seg i Washington denne uken.

– Jeg er takknemlig og glad for at jeg har fått stillingen som en av to korrespondenter i USA. Dette er en krevende, utfordrende og morsom journaliststilling. Det blir vemodig å forlate stillingen som nyhetsredaktør, men jeg forsetter altså i en annen attraktiv NRK-jobb, sier Jon Gelius på e-post til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jon Gelius

Jon Gelius befant seg tilfeldigvis i Washington da han fikk beskjed om at den ene stillingen som USA-korrespondent var hans.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Han forteller at han er ydmyk overfor den nye oppgaven, og at han ser frem til å ta med seg familien over Atlanteren for å rapportere hjem om små og store hendelser.

– Det å få beskjed om jobbskiftet mens jeg er i Washington, er veldig spesielt. Jeg har tatt meg en runde i de snøkledde gatene rundt Det hvite hus og kjent på tilværelsen, innrømmer den påtroppende USA-korrespondenten.

Stillingen som nyhetsredaktør vil ifølge Per Arne Kalbakk bli utlyst både internt og eksternt i løpet av denne uken. Jon Gelius kommer til å fortsette i stillingen frem til en ny redaktør er på plass i løpet av våren.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ