Stig Inge Bjørnebye

Han har vært norsk serie- og cupmester, og deltatt både i VM og EM i fotball. Stig Inge Bjørnebye er gjest i Stjerneklart.

Stig Inge Bjørnebye
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Hør: Stjerneklart med Stig Inge Bjørnebye

Stig Inge Bjørnebye ble født 11. desember 1969 i Elverum. Hans far, Jo Inge Bjørnebye, var en habil skihopper som blant annet deltok i OL i Sapporo i 1972. Stig Inge hoppet også på ski som guttunge, men det var fotballen som ble hans idrett nummer én.

Som venstrebent utviklet han rollen som venstre back og sparket hekk og blomsterbed i stykker for å bli enda bedre med venstrefoten. Han spilte for Elverum før han som junior gikk til Strømmen og som senior til Kongsvinger, der han spilte i eliteserien i 3 sesonger.

I 1992 ble han hentet til Rosenborg der han ble både seriemester og cupmester. Mange husker nok hans seiersmål i cupfinalen mot Lillestrøm, og ikke minst hans uttalelse i TV etterpå. Etter sesongen i Rosenborg ble han profesjonell i Liverpool, – klubben han hadde bilde av på gutterommet på Elverum. Han spilte i ligacupfinalen da Liverpool vant i 1995 på Wembley, men like etter brakk han foten i en kamp mot Southampton og gikk skadet i flere måneder.

I 2000 ble Bjørnebye lånt ut til danske Brøndby der han fikk med seg seriesølv, og samme år gikk han til Blackburn der han ble ligacupmester på nytt i 2002.

På landslaget spilte han i alle aldersbestemte klasser fra 16-årsalderen og debuterte på A-landslaget i 1989. Han fikk etter hvert ansvaret for den berømte Flo-pasningen under Egil ”Drillo” Olsens ledelse, og var med i VM-sluttspillene i 1994 og 1998 og i EM i 2000.

Starttrener Stig Inge Bjørnebye

Starttrener Stig Inge Bjørnebye.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Etter å ha lagt opp som spiller i 2003 ble han Åge Hareides assistenttrener for landslaget til han ble hovedtrener for Start i 2006. Han er gift med den tidligere håndballmålvakten for Byåsen, Hege Frøseth, og har tre barn; Julie på 10, Tobias på 7 og Iselin på 3. 

Stig Inge har engasjert seg som ambassadør for SOS Barnebyer, blant annet med et stort prosjekt i Livingston i Zambia.

Stjerneklart med Stig Inge Bjørnebye, mandag 03.09.07 kl. 22:05 på NRK P1.

 

Kulturstrøm

 • Rykter om 007 i Nordmarka

  Agent 007 kan være på vei til en hytte i Nordmarka utenfor Oslo. Ifølge avisene Varingen og VG. De mener å ha indikasjoner på at noe rundt innspillingen av «Bond 25» er på gang i Hakadal. Men alle som er involvert i de observerte aktivitetene er tause. James Bond er tross alt hemmelig agent. (NTB)

  Daniel Craig
  Foto: Michael Sohn / Ap
 • USA: Alvorlig tiltale mot R. Kelly

  Politiet i USA har i dag tiltalt artisten R. Kelly for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep, melder Chicago Sun Times og flere andre medier. Den siste tida har flere kvinner stått fram med historier om overgrep, blant annet i dokumentaren «Surviving R. Kelly».

 • Mat er populært på Snap

  Matkanalen hadde dobbelt så mange seere (1,7 mill.) på sine Snap Shows som på lineær tv i januar, skriver Kampanje. Matkanalens sjef, Øivind Lindøe, tror suksessen skyldes rett-på-sak oppskriftsvideoer uten masse filming av hender som lager maten.

  Snapchat
  Foto: DADO RUVIC / Reuters