Nektet å svare Skavlan

Stella Mwangi vil heller diskutere den gule jakken sin enn å snakke om rasisme hos Fredrik Skavlan.

Video Stella Mwangi på Skavlan

Klikk på bildet for å se video av Stella Mwangi på Skavlan-opptaket. Hele programmet kan du se på NRK1 i kveld kl 21:25.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Den siste uka har vært fantastisk, den har vært som i en drøm, sier Stella Mwangi i studio hos Fredrik Skavlan i Stockholm torsdag ettermiddag.

Sist lørdag vant hun finalen i Melodi Grand Prix med «Haba Haba».

24-åringen kom fra Kenya til Eidsvoll da hun var fire, og i de siste dagene har det blitt diskutert om hun er norsk nok til å representere Norge i Eurovision Song Contest.

NRK.no måtte stenge for kommentering på saker om Stella i helgen, og like etter finalen kom varaordføreren i Aure i Møre og Romsdal med følgende melding:

«Ska kvæss mæ et spyd å handel bongotrommå t dusseldorf! Muli æ ræse te afrika å sjer d derifrå! Her ska det etast gnu!!!! Ska ta me mæ næste års innslag oppatt tænkt æ...»

VIDEO: Dette er Stella Mwangi

Video Kort profil av MGP-vinner Stella Mwangi

– Snakk heller om meg

Artisten har ingen svar på Fredrik Skavlans gjentatte forsøke på å få henne til å kommentere vara-ordførerens uttalelser.

– Jeg vil helst snakke om meg. Jeg har ikke fulgt med og vil helst snakke om musikken min, og at jeg har vunnet.

– Det er rasistisk?

– Men hva er rasistisk, svarer Stella. La oss ikke snakke om det. La oss heller snakke om noe helt annet, for eksempel denne jakken her, sier 24-åringen, peker på sin gule overdel og høster applaus fra publikum.

– Jeg føler at jeg har hele Norge i ryggen når jeg skal representere oss i Düsseldorf.

Stella Mwangi

Stella Mwangi skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Tyskland i mai.

Foto: Katrine Opdahl / NRK

– Skulle aldri gjort det

Varaordføreren i Aure hisset på seg både likestillingsombudet, forskere og ministre etter helgens statusoppdatering.

– Det er misforstått humor. Det er så naivt at det er nødt til å være det, sa MGP-guru Per Sundnes til NRK.no onsdag.

I årets konkurranse var det flere deltakere med utenlandsk bakgrunn, blant andre Noora Noor og Mimi Blix.

Journaliststudenter har spurt Sundnes om det var et bevisst valg fra MGP-ledelsens side.

– Det er den eneste gangen jeg har fått det spørsmålet. Vi driver ikke med kvotering i Melodi Grand Prix, det handler om å finne den rette låta, sa Sundnes.

Kulturstrøm

 • Ny drive-in-kino i Bergen i påsken

  I palmehelgen blir det drive-in-kino på øverste dekk på Bygarasjen i Bergen. Blir visningene en suksess, vil tilbudet utvides til hele påsken, skriver Bergens Tidende. Det så dårlig ut for årets kinopåske, men nå blir det likevel mulig å se filmer som «Sonic The Hedgehog» (foto), «Fremad», «The Invisible Man» og «The Gentlemen» på stort lerret i Bergen.

  Bilde fra filmen "Sonic the hedgehog"
  Foto: Courtesy Paramount Pictures and Sega of America
 • SE: Treblås & harpe i Store studio

  KORK holder fortsatt musikken i gang, men i mindre og forsvarlige grupper og uten publikum i Store studio. Onsdag 1. april kl. 19.03 møtes treblåserne og harpist Sidsel Walstad til musikk av mange komponister, og de topper det hele med Mozarts mektige Gran partita.

  Nei, det er ingen aprilspøk! KORK holder fortsatt musikken i gang, men i mindre og forsvarlige grupper og uten publikum i Store studio.
Onsdag 1. april møtes treblåserne og harpist Sidsel Walstad til musikk av mange komponister og topper det hele med Mozarts mektige Gran partita for 12 blåsere og kontrabass.