Hopp til innhold

Spilte for homofob radio-dj

Lørdag spilte Elton John i bryllupet til Rush Limbaugh, en kjent homofob radio-dj som fornekter at Aids er et problem.

Elton John
Foto: FADEL SENNA / Afp

Rush Limbaugh

Den høyrevridde radiopersonligheten Rush Limbaugh giftet seg lørdag og hadde Elton John som underholdning.

Foto: WILLIAM THOMAS CAIN / AFP

Elton John er, i tillegg til å være kjent som musiker og sin homoseksuelle legning, også en stor aktivist i forhold til arbeidet mot HIV og Aids.

Men han må være glad i penger, i hvert fall til sine veldedige formål. Lørdag spilte han nemlig i bryllupet til Rush Limbaugh – en kontroversiell amerikansk Radio-dj på den politiske ytre høyre fløy, melder The Guardian.

Fornekter Aids

Blant annet er Libaugh kjent for å være homofob og for å fornekte Aids som et stort helseproblem.

I oktober skal Limbaugh ha sammenliknet H1N1-viruset, her hjemme best kjent som Svineinfluensaen, med Aids – som en «hypet» sykdom i Afrika.

- I Afrika kaller de alt mulig for Aids. Det er fordi de får nødhjelpspenger for det. Aids er den største inntektskilden deres, skal han ha sagt i et av sine radioprogrammer.

Fikk rabatt

Han skapte også overskrifter da han i 2007 hevdet at Aids ikke hadde spredt seg «naturlig» i heteroseksuelle miljøer.

Elton John skal være en av de dyreste bryllupsmusikerne du kan finne, og tar vanligvis to millioner dollar for å «spille opp til dans» på private fester. Inntektene fra slike konserter skal gå til hans egen Elton John Aids Foundation.

Derfor skal det være ekstra overraksende at han ved denne anledningen skal ha gitt rabatt og mottatt «bare» én million dollar. Under bryllupet lørdag spilte han for omkring 400 gjester – deriblant diverse celebriteter fra den amerikanske politiske høyresiden.

Kulturstrøm

  • Ei framsyning det er lett å anbefala

    – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».

  • Cannes-pris til norsk regissør

    Marlene Emilie Lyngstad vant La Cinef-prisen under filmfestivalen i Cannes. Prisen deles ut til talenter fra filmskoler over hele verdenen. «Norwegian Offspring» er avgangsfilmen hennes og ble valgt ut fra 16 nominerte bidrag. Lyngstad har studert ved Den Danske Filmskole i København.

    Bilde tatt utenfor filmpalasset i Cannes før den berømte filmfestivalen startet.
    Foto: AFP