Hopp til innhold

Spilte for homofob radio-dj

Lørdag spilte Elton John i bryllupet til Rush Limbaugh, en kjent homofob radio-dj som fornekter at Aids er et problem.

Elton John
Foto: FADEL SENNA / Afp

Rush Limbaugh

Den høyrevridde radiopersonligheten Rush Limbaugh giftet seg lørdag og hadde Elton John som underholdning.

Foto: WILLIAM THOMAS CAIN / AFP

Elton John er, i tillegg til å være kjent som musiker og sin homoseksuelle legning, også en stor aktivist i forhold til arbeidet mot HIV og Aids.

Men han må være glad i penger, i hvert fall til sine veldedige formål. Lørdag spilte han nemlig i bryllupet til Rush Limbaugh – en kontroversiell amerikansk Radio-dj på den politiske ytre høyre fløy, melder The Guardian.

Fornekter Aids

Blant annet er Libaugh kjent for å være homofob og for å fornekte Aids som et stort helseproblem.

I oktober skal Limbaugh ha sammenliknet H1N1-viruset, her hjemme best kjent som Svineinfluensaen, med Aids – som en «hypet» sykdom i Afrika.

- I Afrika kaller de alt mulig for Aids. Det er fordi de får nødhjelpspenger for det. Aids er den største inntektskilden deres, skal han ha sagt i et av sine radioprogrammer.

Fikk rabatt

Han skapte også overskrifter da han i 2007 hevdet at Aids ikke hadde spredt seg «naturlig» i heteroseksuelle miljøer.

Elton John skal være en av de dyreste bryllupsmusikerne du kan finne, og tar vanligvis to millioner dollar for å «spille opp til dans» på private fester. Inntektene fra slike konserter skal gå til hans egen Elton John Aids Foundation.

Derfor skal det være ekstra overraksende at han ved denne anledningen skal ha gitt rabatt og mottatt «bare» én million dollar. Under bryllupet lørdag spilte han for omkring 400 gjester – deriblant diverse celebriteter fra den amerikanske politiske høyresiden.

Kulturstrøm