Hopp til innhold

Sondre Lerche om betydningen av en setning

"Say it to yourself in a different voice."

Hvorfor er denne setningen spesiell for Sondre Lerche?

Sondre Lerche

- Jeg leser altfor lite bøker for å være helt ærlig, røper Sondre Lerche.

Foto: Martin Jahr / NRK

Jeg leser altfor lite bøker, sier den plateaktuelle artisten på spørsmål om hva han leser akkurat nå. Han røper at han mer en den den typen som går rundt med et flere uker gammel Morgenbladet som han forsøker å få lest. Men som låtskriver har han et helt spesielt forhold til språket.

Sondre Lerche sier en setning han liker, opprinnelig for Instagram.

"Say it to yourself in a different voice"

Hvorfor er den setningen spesiell for deg?

– Fordi den oppsummerer mange av sangene [på albumet] om det å prøve forstå det som skjer rundt en. Å innta forskjellige perspektiver er det det handler om. Og i den sangen hvor jeg synger denne setningen, så synger jeg den om og om og om og om igjen. Hvert forsøk kan være det som får deg til å forstå.

Har alt man opplever en form for verdi?

– Ja det har jeg tro på. Det MÅ man nesten ha tro på, eller så kan ting føles poengløst.

“Say it to yourself in a different voice” synger Lerche spesielt lyst – som en slags oppfordring til seg selv – før låten kulminerer i den slags loopbasert klimaks som livemusikeren Jarle Bernhoft gjerne roter bort blant kauking og klimpring. Det er ikke nødvendigvis en låt for bøkene, men det uanstrengte lynnet til låtskriveren smitter.

Musikkanmelder Kim Klev om låta "Crickets" / NRK P3

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP