Hopp til innhold

«Breaking Bad»-rekvisitter selges på auksjon

Er drømmen å kjøre rundt i ørkenen i en Pontiac Aztek? Da kan drømmen nå bli til virkelighet.

Walter White

SNART SLUTT: «Breaking Bad» går mot slutten, men du kan forevige minnene fra serien ved å skaffe deg noen av de kjente kostymene.

Foto: AMC

På nettstedet Screenbid.com selges rundt 250 kjente rekvisitter og kostymer fra den populære TV-serien «Breaking Bad».

En rosa bamse, Walter Whites hvite underbukser og flere av bilene hans er blant tingene som skal auksjoneres bort (men ikke den kjente campingbilen, som blir brukt på omvisningsturer på filmsettet).

Ville støvet ned

Walters dress

KJEKT Å HA?: Den ikoniske gule kjemidressen fra «Breaking Bad».

Foto: Screenbid.com

– Vi har Walter sin Aztek og Monte Carloen, i tillegg til annet utstyr, sier filmprodusent og mannen bak det nye nettstedet, Bill Block, til New York Times.

Han sier tanken bak er å hjelpe studioene med å effektivt kvitte seg med rekvisitter som uansett ville stått og støvet ned på et lager, og samtidig tjene på det.

Les også: Bedre enn virkeligheten

Dyrt

Men skal du bli den stolte eier av et kjemiglass eller et skjelett må du bla opp, for startprisene er ikke lave.

Prisen for den ikoniske, gule kjemidressen begynner på 1.500 dollar, eller 9.000 norske kroner.

Produsentene av serien i Sony Pictures Entertaiment har også vært med på å arrangere auksjonen. Det er ventet at auksjonen vil samle inn mer enn 2 millioner dollar, cirka 12 millioner norske kroner.

Les også: – Kjent bok klar fordel for tv-serier

Vil unngå «spoilere»

Selv om en del ting allerede er blitt lagt ut for salg begynner ikke auksjonen i sin helhet før 29. september, når siste episode av serien er blitt vist i USA.

Dette har produsentene bestemt for å unngå å vise frem rekvisitter som kan avsløre innholdet i episodene i den femte og avsluttende sesongen.

Walters undertøy

KJENT TRUSE: Det er ingen grenser for hva som selges på «Breaking Bad»-auksjonen.

Foto: Screenbid.com

«Breaking Bad» handler om kjemilæreren Walter White, spilt av Bryan Cranston, som i begynnelsen av serien blir diagnostisert med uhelbredelig lungekreft. Han bestemmer seg for å produsere og selge metamfetamin for å sikre familiens fremtidige økonomi. Serien har vunnet flere Emmy-priser, og er av kritikere blitt omtalt som en av verdens beste TV-serier.

Les også: – Mitt livs rolle

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober