Hopp til innhold

Se Lilyhammer-scenen før og etter retusjering

Produsentene av Lilyhammer måtte endre på nesten alle episodene etter anklager om produktplassering. Se retusjeringen her.

Video Se Lilyhammer-klippet FØR retusjering

Dette Lilyhammer-klippet blir aldri vist på TV. Legg merke til Moods of Norway-logoen.

Den nye NRK-serien Lilyhammer ble trukket tilbake og omredigert etter anklager om produktplassering. Før kveldens premiere gir NRK.no deg muligheten til å se et eksempel på en scene som er blitt tydelig retusjert.

Det har flere ganger blitt stilt spørsmål om hvor omfattende forandringene vil bli. Her får du se et eksempel på en allerede omtalt scene, før og etter retusjering.

Eksternsjef i NRK Peter Wallace har tidligere sagt til NRK.no at nesten alle episodene må endres. Med andre ord er dette langt fra den eneste gangen klipperne må ty til det filmatiske viskelæret.

Moods of Norway tatt bort

I scenen kler skuespiller Trond Fausa Aurvåg på seg en Moods of Norway-blazer. Ved siden av speilet står posen med klesmerkets logo veldig godt synlig. I episoden som blir sendt på TV er logoen redigert bort.

Det kan være verdt å merke seg at det kun er spesielt iøynefallende «reklame» som er redigert bort. Senere i episoden kan man fortsatt se Moods of Norway-logoen, men ikke i like stor grad.

NRK.no har sett nøye på de to første episodene. Produkter fra eksempelvis McDonalds, Coca-Cola og Stabburet er fortsatt mulig å få øye på.

Peter Wallace ønsker ikke å komme med noen kommentar til saken.

Redaksjonell innflytelse

I Aftenposten tirsdag 24. januar ble NRKs juridiske direktør Olav A. Nyhus stilt spørsmål om hva som var det faktiske problemet med serien.

– Problemet med Lilyhammer var at sponsingen så ut til å kunne ha en redaksjonell innflytelse på programmets innhold. Det er ikke tillat, forklarer Nyhus.

– Jeg visste ingenting

I tillegg til å være hovedrolleinnehaver, står Steven Van Zandt som eksekutiv produsent i rulletekstet. Han sier til NRK.no at han ikke hadde noe med produktplasseringen å gjøre.

–Jeg vet ingenting om det. Jeg forstod det ikke. Produktplassering har en annen betydning i USA, sier Van Zandt.

– Jeg var ikke en del av det. Jeg stod der ikke med en boks Pepsi, liksom. Jeg er bare glad det er over.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP