NRK Meny
Normal

Se fem Jokke-perler fra arkivet

I dag ville Joachim «Jokke» Nielsen blitt 50 år. Her kan du se noen av høydepunktene fra hans karriere.

Jokke & Valentinerne i 1991

Bandet Jokke & Valentinerne, f.v. frontfigur Joachim Nielsen med bar overkropp, bassist Petter Pogo og trommeslager May-Irene Aasen. I dag er det 50 år siden rockepoeten Jokke ble født.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Joachim Nielsen, som døde i år 2000, regnes som en av de største skikkelsene i norsk rockehistorie.

Bandet hans, Jokke & Valentinerne, regnes sammen med DumDum Boys, De Lillos og Raga Rockers som et av de «fire store» bandene i norsk rock.

Nilsen døde av en overdose i en leilighet 36 år gammel. Han ble betegnet som et lyrisk geni og som rockens basehopper.

Her er noen av høydepunktene fra hans karriere.

Jokke fremfører Verdiløse Menn i XLTV

1999: Jokke opptrådte flere ganger i NRK-sammenheng. I dette klippet fra radio og tv-programmet XLTV med Espen Thoresen spiller han den dystre låten Verdiløse menn.

Joachim Nilsen ville fylt 50 år 8. september.

1991: I kamp med The September When og Secret Mission vant Jokke Spellemannprisen i 1991, uten at det virket som det imponerte rockeren noe særlig.

Mellomstikk i studio om det å være forelsket. Sjekkekurs. Diskusjonspanel om forelskelse. JOKKE OG VALENTINERNE spiller "Ikke gå".

1991: Jokke spilte også på NRKs populære ungdomsprogram Midt i Smørøyet. I dette klippet, som er fra en sending som handlet om det å være forelsket. Jokke spiller Ikke gå.

Jokke & Tourettes fremfører "Positiv kjærlighetssang"

1997: Jokke fremfører den litt nyere låten Positiv kjærlighetssang, sammen med bandet Tourettes.

Joachim NIELSEN (mv), også kjent som JOKKE (mv), om hans nye,
"positive" soloplate.

1997: Joachim Nielsen uttaler seg om sin nye «positive» soloplate.

Kulturstrøm

  • Jobbar mot neste års festival

    Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.