Røde tall for TV-satsing

VGTV har et stabilt seertall, men sliter med å få inn de annonsekronene de hadde håpet på.

vgtv

SLITER: VG sliter med annonseinntekter til deres lineære TV-satsing.

Foto: Skjermdump

VG har satset sterkt på TV-satsing det siste året, nå viser det seg at dette har vært svært tøft. Dette melder Finanseavisen i dagens avis.

Til avisen forteller Adm. direktør og redaktør i VGTV, Helje Solberg, at den digitale reklameveksten har vært svakere enn forventet i 2014 og at dette kommer som en følge av at annonseinntektene ikke har vært like store som de hadde håpet på.

Positiv utvikling i antall seere

Til tross for at det har vært en tøff start med å få inn de annonsekronene de trenger er likevel Solberg veldig positiv til antall seere til VGs TV-satsing.

Helje SOlberg

HÅPET PÅ STERKE ANNONSEINNTEKT: Adm. direktør og redaktør i VGTV, Helje Solberg, her til høyre, hadde håpet på sterkere annonseinntekter, men er likevel fornøyd med seertallet til VGTV.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Utviklingen i seere har vært fantastisk i første halvår, med for eksempel flere startende strømmer i måneden enn New York Times, sier hun til Finanseavisen.

Solberg forklarer at de har som målsetting å bli ledende på web-TV, men i tillegg arbeide for å trekke nye seere til den lineære kanalen. Per dags dato når den tradisjonelle TV-kanalen ut til en million husstander via en avtale med Canal Digital, samt 750.000 husstander gjennom Altibox og Get.

Forventer underskudd også i 2016

Solberg forteller videre til Finansavisen at de også forventer å gå i underskudd i 2016, men at det er viktig for de å satse digitalt og at det er helt vesentlig at VG lykkes med levende bilder.

– For oss er den primære strategien digital, forklarer hun.

Kulturstrøm

 • Bekymra for debattklimaet

  – Eg syns det er forstemmande og trist å høyre at politikarar i starten av si politiske karriere opplev at det er utrygt å vere politikar.

  Det sa politidirektør Benedicte Bjørnland under ein debatt som er arrangert av Kulturytring Drammen.

  Debatten kan høyrast på NRK P2 tirsdag kveld. (sjå lenke)

  Debattklimaet er nå hardt mange stader. I Kristiansand har trugslar, sjikanering og hatytringar blitt kvardagskost.

  – Viss store grupper med stemmer ikkje lenger orkar å delta i ordskifte fordi det blir for hardt så går vi glipp av dei stemmene og det undergrev både demokratiet og ytringsfridomen, sa førsteamanuensis ved UiO, Anine Kierulf.

  Nyleg kunngjorde politiet at det vil auke innsatsen mot hatefulle ytringar og trugslar i valåret 2021.

 • Spielberg inngår avtale med Netflix

  Den amerikanske stjerneregissøren Steven Spielberg har inngått en samarbeidsavtale med Netflix, melder nyhetsbyrået AP. Ifølge avtalen skal Speilbergs produksjonsselskap, Amblin Partners, lage en rekke spillefilmer for streaminggiganten de neste årene.

  Spielberg står blant annet bak filmene «Jurrassic Park», «Haisommer», «ET», «Schindlers liste», og «Tilbake til fremtiden».

  FILE PHOTO: Director Steven Spielberg speaks during an Apple special event at the Steve Jobs Theater in Cupertino
  Foto: Stephen Lam / Reuters

Flere kulturnyheter

En liten del av kjølen til Gjellestadskipet løftes ut av bakken i Halden

Her løfter de ut over 1000 år gammel historie

Deler av kjølen til Gjellestadskipet løftes ut i dag. Skipet har ligget nedgravd i over 1000 år.