Hopp til innhold

Røde tall for TV-satsing

VGTV har et stabilt seertall, men sliter med å få inn de annonsekronene de hadde håpet på.

vgtv

SLITER: VG sliter med annonseinntekter til deres lineære TV-satsing.

Foto: Skjermdump

VG har satset sterkt på TV-satsing det siste året, nå viser det seg at dette har vært svært tøft. Dette melder Finanseavisen i dagens avis.

Til avisen forteller Adm. direktør og redaktør i VGTV, Helje Solberg, at den digitale reklameveksten har vært svakere enn forventet i 2014 og at dette kommer som en følge av at annonseinntektene ikke har vært like store som de hadde håpet på.

Positiv utvikling i antall seere

Til tross for at det har vært en tøff start med å få inn de annonsekronene de trenger er likevel Solberg veldig positiv til antall seere til VGs TV-satsing.

Helje SOlberg

HÅPET PÅ STERKE ANNONSEINNTEKT: Adm. direktør og redaktør i VGTV, Helje Solberg, her til høyre, hadde håpet på sterkere annonseinntekter, men er likevel fornøyd med seertallet til VGTV.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Utviklingen i seere har vært fantastisk i første halvår, med for eksempel flere startende strømmer i måneden enn New York Times, sier hun til Finanseavisen.

Solberg forklarer at de har som målsetting å bli ledende på web-TV, men i tillegg arbeide for å trekke nye seere til den lineære kanalen. Per dags dato når den tradisjonelle TV-kanalen ut til en million husstander via en avtale med Canal Digital, samt 750.000 husstander gjennom Altibox og Get.

Forventer underskudd også i 2016

Solberg forteller videre til Finansavisen at de også forventer å gå i underskudd i 2016, men at det er viktig for de å satse digitalt og at det er helt vesentlig at VG lykkes med levende bilder.

– For oss er den primære strategien digital, forklarer hun.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)