Hopp til innhold

Robyn kommer til Stavanger

Den svenske artisten skal delta under russetreffet i Kongeparken i mai.

Den svenske popartisten Robyn

Landstreff Stavanger har fått det svenske popikonet Robyn som en av artistene til årets russetreff i Kongeparken.

Foto: Jens Dige / AP

Landstreff Stavanger har fått det svenske popikonet Robyn som en av artistene til årets russetreff i Kongeparken.

Robyn har hatt en stor karriere så langt også internasjonalt og er nå mer populær enn noen gang. Med albumene Body Talk pt. 1, 2 og 3, alle tre gitt ut i løpet av 2010, viste hun også fram innovative sider.

Nå har hun meldt sin ankomst til musikkfestivalen Landstreff Stavanger som trekker 11.000 besøkende hver dag. Festivalen skal arrangeres 6. og 8. mai.

– Utsolgt på få dager

– Det er fantastisk å få Robyn til Landstreffet. Hun er en artist med solid integritet som når ut til et stort publikum. Jeg føler på mange måter at Robyn er en helt perfekt artist for Landstreffet, sier bookingansvarlig Magnus Lund i Landstreffet.

– Vi vil offentliggjøre en rekke fantastiske artister i tiden som kommer, og er veldig opptatt av å gi russen et sterkt produkt med høy kvalitet. Robyn er en sånn artist, sier Lund.

Fra før av er blant andre den amerikanske rapperen Ludacris, Kaizers Orchestra, Kvelertak, Laidback Luke (NL), Karpe Diem, Postgirobygget, Juicy og Madcon klare for Landstreff Stavanger 2011. Billettene ble lagt ut for salg i august og ble utsolgt på noen få dager.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)