NRK Meny
Normal

Robyn kommer til Stavanger

Den svenske artisten skal delta under russetreffet i Kongeparken i mai.

Den svenske popartisten Robyn

Landstreff Stavanger har fått det svenske popikonet Robyn som en av artistene til årets russetreff i Kongeparken.

Foto: Jens Dige / AP

Landstreff Stavanger har fått det svenske popikonet Robyn som en av artistene til årets russetreff i Kongeparken.

Robyn har hatt en stor karriere så langt også internasjonalt og er nå mer populær enn noen gang. Med albumene Body Talk pt. 1, 2 og 3, alle tre gitt ut i løpet av 2010, viste hun også fram innovative sider.

Nå har hun meldt sin ankomst til musikkfestivalen Landstreff Stavanger som trekker 11.000 besøkende hver dag. Festivalen skal arrangeres 6. og 8. mai.

– Utsolgt på få dager

– Det er fantastisk å få Robyn til Landstreffet. Hun er en artist med solid integritet som når ut til et stort publikum. Jeg føler på mange måter at Robyn er en helt perfekt artist for Landstreffet, sier bookingansvarlig Magnus Lund i Landstreffet.

– Vi vil offentliggjøre en rekke fantastiske artister i tiden som kommer, og er veldig opptatt av å gi russen et sterkt produkt med høy kvalitet. Robyn er en sånn artist, sier Lund.

Fra før av er blant andre den amerikanske rapperen Ludacris, Kaizers Orchestra, Kvelertak, Laidback Luke (NL), Karpe Diem, Postgirobygget, Juicy og Madcon klare for Landstreff Stavanger 2011. Billettene ble lagt ut for salg i august og ble utsolgt på noen få dager.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3