Robyn kommer til Stavanger

Den svenske artisten skal delta under russetreffet i Kongeparken i mai.

Den svenske popartisten Robyn

Landstreff Stavanger har fått det svenske popikonet Robyn som en av artistene til årets russetreff i Kongeparken.

Foto: Jens Dige / AP

Landstreff Stavanger har fått det svenske popikonet Robyn som en av artistene til årets russetreff i Kongeparken.

Robyn har hatt en stor karriere så langt også internasjonalt og er nå mer populær enn noen gang. Med albumene Body Talk pt. 1, 2 og 3, alle tre gitt ut i løpet av 2010, viste hun også fram innovative sider.

Nå har hun meldt sin ankomst til musikkfestivalen Landstreff Stavanger som trekker 11.000 besøkende hver dag. Festivalen skal arrangeres 6. og 8. mai.

– Utsolgt på få dager

– Det er fantastisk å få Robyn til Landstreffet. Hun er en artist med solid integritet som når ut til et stort publikum. Jeg føler på mange måter at Robyn er en helt perfekt artist for Landstreffet, sier bookingansvarlig Magnus Lund i Landstreffet.

– Vi vil offentliggjøre en rekke fantastiske artister i tiden som kommer, og er veldig opptatt av å gi russen et sterkt produkt med høy kvalitet. Robyn er en sånn artist, sier Lund.

Fra før av er blant andre den amerikanske rapperen Ludacris, Kaizers Orchestra, Kvelertak, Laidback Luke (NL), Karpe Diem, Postgirobygget, Juicy og Madcon klare for Landstreff Stavanger 2011. Billettene ble lagt ut for salg i august og ble utsolgt på noen få dager.

Kulturstrøm

 • Lager opera av Hongkong-protester

  Den kinesiske kunstneren Ai Weiwei setter sammen en operaforestilling om protestene i Hongkong. Det skriver SVT.se. Operaen er en omskriving av Puccinis «Turandot» og har premiere på operahuset i Roma 25 mars neste år. Kunstneren skal også være i gang med arbeidet med en dokumentarfilm om protestene.

  AI-WEIWEI-SPEAKS-AT-THE-COUNCIL-O
  Foto: Drew Angerer / Afp
 • Spenningsroman blir TV-serie

  Nå blir boken «Kastanjemannen» til TV-serie og produksjonen skal ifølge planen i gang i Danmark i 2020, melder Netflix. Søren Sveistrup, som har skrevet boka, har tidligere skapte en stor TV-serie-hit med «Forbrytelsen».

  Søren Sveistrup
  Foto: Tine Harden, DR
 • Håvard Gimse blir festivalleder

  Håvard Gimse fra Kongsvinger overtar som kunstnerisk leder for Oslo Kammermusikkfestival fra neste år. 30 år etter at Arve Tellefsen startet Oslo Kammermusikkfestival gir han stafettpinnen videre til pianisten fra Kongsvinger.

  Håvard Gimse
  Foto: John Andresen