Hopp til innhold

P3s musikksjef: – De har allerede nådd toppen

Den norske duoen Nico & Vinz nærmer seg stadig drømmen om førsteplassen på musikklistene i USA. Denne uken klatrer de opp fra syvende til en fjerdeplass på listene.

Nico & Vinz

KLATRER VIDERE: Nico & Vinz fortsetter triumfferden oppover Billboard Hot 100-lista. Denne uka ble duoen de første nordmennene siden A-ha til å innta en av de fem øverste plassene på lista.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Duoen Nico & Vinz fortsetter å sjarmere amerikanerne.

Nico & Vinz' kjempehit «Am I Wrong» klatret opp fra syvende til fjerde plass på USAs offisielle hitliste, Billboard hot 100.

Til nå har A-ha vært eneste norske gruppe med en låt inne blant de fem øverste på Billboard-lista. Bandet toppet lista med «Take On Me» i 1985.

Det er også toppen de to guttene sikter mot, fortalte de NRK tidligere i vår.

– Drømmen har alltid vært å bli en av verdensenerne. Nå er vi ett skritt nærmere. Det er godt å se at den døren nå er åpnet, sa Nico & Vinz da de entret listene.

Flere TV-jobber

Osloduoen er også blitt populære gjester i amerikanske TV-show. Nylig gjestet de «Jimmy Kimmel Live», og omtalte erfaringen som en utrolig opplevelse.

Denne uken har guttene gjestet det amerikanske talkshowet «Kelly & Michael».

Duoen jublet selv over fjerdeplassen på Twitter onsdag kveld.

Laster Twitter-innhold

Veldig stort

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

NÆR MÅLET: For et år siden sa duoen at målet var toppen av listene. Nå er de så nære at de nesten kan huke av for det, mener Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

Foto: NRK

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, mener utviklingen til duoen, som tidligere kalte seg Envy, er helt utrolig.

– Fra et NRK-perspektiv var det først i januar 2011 at vi listet Envy. At de har gått fra B-lista vår og helt til toppen av Billboard på så kort tid, er veldig stort!

Låten har ligget på topp ti i flere uker, og gjorde kraftige hopp etter at den gikk litt tilbake. Det betyr at den har festet seg i radio- og strømmemarkedet. Det er utrolig morsomt, sier Bugge.

Han har troa på at guttene vil nå målet om å toppe listene.

– Jeg håper de kan gå helt til topps. De sa for et års siden at målet var toppen av listene. Nå er de så nære at de nesten kan huke av for det.

Alt om Nico & Vinz

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.