«Blurred Lines»-sanger grillet på Twitter

Robin Thicke provoserte mange med fjorårets sommerhit «Blurred Lines». Nå får han hard medfart i åpent Twitter-intervju.

Robin Thicke under BET Awards

FIKK TYN PÅ TWITTER: Robin Thicke gjorde kjempesuksess med «Blurred Lines», men måtte tåle kritikk for det mange oppfattet som kvinnefiendtlig innhold. Da Thicke denne uka inviterte Twitter-brukerne til å stille ham spørsmål, fikk han svar på tiltale.

Foto: Charley Gallay / AFP

Robin Thicke var et forholdsvis ukjent navn for nordmenn flest før han slo seg sammen med superprodusent Pharell Williams og rapperen T.I. på fjorårets store hit «Blurred Lines».

Les også: Sexy feministparodi ble fjernet fra Youtube

Tråkket over grenser

Låten holdt andreplassen på VG-lista gjennom store deler av sommeren. Men den ble også gjenstand for en god del negativ oppmerksomhet.

Teksten til låten, hvis tittel på norsk skulle bli noe sånn som «uklare grenser», ble av mange oppfattet som en oppfordring til å tøye grensene for samtykkende sex, og refrenget «I know you want it» ble kronbeviset for mange kritikere.

En musikkvideo med svært lettkledde modeller i utfordrende positurer bidro ikke til å redusere inntrykket av Thicke som en grisete mannssjåvinist, til tross for at opphavsmannen selv benektet at sangen handlet om det mange trodde.

I året som har gått har Thicke gjennomgått et svært offentlig samlivsbrudd, og da han forrige uke lanserte videoen til «Get her back», en låt angivelig dedikert til den fraseparerte kona, kom han skjevt ut igjen.

Møtt med egne sitater

I kjølvannet av all kritikken stilte Thicke tirsdag til en åpen intervjusesjon på Twitter under emneknaggen #askthicke.

Det tok ikke lang tid før internettet vendte seg mot den kontroversielle soulsjarmøren og regelrett kapret emneknaggen.

En gjennomgangstema var bruken av refrenget til fjorårets store hit mot artisten selv.

Laster Twitter-innhold

«Det er absolutt ikke nødvendig å spørre Thicke fordi du vet han vil ha det», skrev én bruker. Flere andre møtte artisten med variasjoner over samme tema.

Laster Twitter-innhold

Andre dro vitsen lengre, og satte artisten i bås med dem som legger skylden for voldtekt og overgrep på ofrene selv.

Laster Twitter-innhold

Mens andre igjen trakk direkte paralleller mellom artisten og barneovergripere.

Laster Twitter-innhold

Det tar sjelden lang tid fra en emneknagg blir kapret, til brukerne stiller spørsmål ved om det i det hele tatt var en god idé å starte emneknaggen. Så også i dette tilfellet.

Laster Twitter-innhold

Artisten selv har så langt ikke svart på noen av spørsmålene.

Les også: Politiets sjarmoffensiv trynte på Twitter

Kulturstrøm

  • Se Astrid S' åpningslåt fra P3 Gull