Hopp til innhold

Pris og penger til 4 visesangere

Norsk visekunst og sangpoesi løftes fram når Kari Bremnes, Anne Grete Preus og Ole Paus nå får 500.000 hver som årets vinnere av kulturprisen til Anders Jahres Humanitære Stiftelse. Hedersprisen på 250.000 kroner går til den oppfinnsomme vise- og jazzmusikeren Alf Cranner: To ganger Spellmannsprisvinner, kjent for blant annet albumet «Rosemalt Sound» og sangen «Den som var en løvetann», som han laget sammen med Alf Prøysen. – Årets prisvinnere er sangpoeter i ordets egentlige forstand. Både tekster og tonespråk er høyst originale kunstuttrykk, sier prisutvalgets leder Åse Kleveland.

Vinnerne av Anders Jahres kulturpriser 2018
Foto: Hilde Crone Leinebø / Kulturmeglerne

Kulturstrøm

 • Netflix fortsetter satsningen i Norge i 2024

  Siden 2019 har Netflix hatt filmen «Troll», som ble strømmetjenestens mest sette ikke-engelske-film.

  I 2024 venter flere produksjoner som blant annet filmene «Lakseøya» og «Midtsommarnatt». Filmen «Snøsøsteren», basert på boken med samme navn, samt dramaserien «La Palma» er også ventet.

 • GTA-traileren er sluppet

  En av de mest etterlengtede spill-trailerne på lenge er sluppet. Den gir et glimt av hvordan det blir når GTA kommer tilbake til Vice City.

  Traileren til GTA VI viser en kvinnelig og en mannlig hovedperson – Lucia og Jason – og utspiller seg i og rundt Vice City. Det er spilluniversets svar på Miami.

  Ut fra traileren å dømme fortsetter GTA-serien i samme spor, med raske biler, våpen og muligheten for en kriminell løpebane. Sosiale medier er også viet stor plass i traileren.

  GTA – eller Grand Theft Auto – er en av de mest innbringende spillseriene noensinne. Forrige spill i rekken, GTA V, kom i 2013 og er en av tidenes største suksesser.

  (NTB)