Mens noe liker mørkt, lyst surt eller søtt øl, er det andre som foretrekker å bruke ølet i maten og ikke til maten.
Espen Smith er ølentusiast og bruker gjerne øl som smakstilsetning. Han anbefaler å la
Ølekspert Espen Smith lar gjerne pølsene trekke i øl. (Foto: Marius Saasen Strand)
pølsene trekke i øl, for å sette litt mer smak på dem.
Slik lager du ”wiener i trengsel, langtrukket i pilsner”:
Du trenger:
Gode wienerpølser
1-2 liter lagerøl, ikke for beskt (tilsett gjerne litt vann)
Ketchup og sennep
Ferske lomper
Hakket rødløk
Framgangsmåte:
Hell ølet i en romslig kasserolle, og varm opp uten å koke. Legg i pølsene og pass godt på at ølet ikke koker opp. Trekk pølsene til de er godt gjennomvarmet. Dette er "slowfood" som trenger tid.
De smaksrike pølsene serveres i ferske lomper med sennep, ketchup og litt hakket rødløk, og ledsages selvfølgelig av rikelig med iskaldt pilsnerøl.