Per Flys 'Forestillinger'

Seks uker til premiere. Seks skuespillere i intenst arbeid, der skillet mellom det profesjonelle og det private ikke alltid er lett å få øye på.

Forestillinger
Foto: Per Arnesen

Forestillinger
Foto: Per Arnesen
Forestillilnger
Foto: Per Arnesen

Forestillinger er en intens og nyskapende tv-serie om kjærlighet, ikke alene kjærligheten til en partner, men også kjærligheten til en datter, en far eller en venn. Alt sammen er sentrert rundt den karismatiske instruktøren Marko, som skal sette opp Shakespeares «Venus og Adonis». Historien skildrer seks personers vidt forskjellige opplevelser av de samme seks ukene og utspiller seg under prøveperioden frem til premieren. Det blir en kamp på liv og død.

Forestillinger
Foto: Per Arnesen

Hvert enkelt avsnitt av serien har sin egen selvstendige hovedkarakter. Jakobs avsnitt handler om en brå oppvåkning fra forelskelsens rus – Tanjas om å ville forlate mannen hun elsker – Katrins om å bli sett og elsket som den personen hun er – Evas om å ville finne familien sin – Jens’ om å svikte sin beste venn – og Markos om det djevelske i det å bli sitt eget prosjekt.Forestillinger handler om møter mellom mennesker, og hvordan disse møtene påvirker våre liv. Hva er det som former oss? Hva er grunnen til at vi elsker, og hva er grunnen til at vi svikter?

Episodeguide "Forestillinger"

Mer om Forestillinger

På NRK1 torsdager klokken 20.25

Kulturstrøm

 • Fortnite kåret til årets spill

  Fortnite vant prisen for årets spill under Golden Joystick Award i London i helgen. Under utdelingen ble Fortnite, som er et skytespill hvor spillere enkeltvis eller i lag spiller mot hverandre, i tillegg kåret til vinner i kategorien årets konkurransespill, skriver Gamesradar.

  Fortnite
  Foto: Epic Games
 • Vil reforhandle kunstbytteavtale

  Det høyrepopulistiske partiet Ligaen vil at Italia skal reforhandle avtalen om utlån av Leonardo Da Vincis malerier til Louvre-museet i Frankrike i forbindelse med markeringen av Da Vincis død for 500 år siden. Leonardo da Vinci ble født i Italia i 1452 og døde i Frankrike 1519. I bytte mot Da Vinci-maleriene skal museet Scuderi del Quirinale i Roma få låne malerier av renessansekunstneren Raphael til en utstilling i 2020 for å markere at det er 500 år siden han døde (NTB).

  Den vitruviske mann - Leonardo da Vinci
  Foto: GABRIEL BOUYS / Afp
 • Borgengården reddes

  Borgengården, et landemerke i Skien sentrum, får penger fra Kulturminnefondet. De gir 300.000 kroner for å sikre den barokke utsmykningen på bygningen. Kulturminnefondet vektlegger den høye kulturminneverdien, samt byggets tilgjengelighet og historikk.

  Borgengården i Skien
  Foto: Anne Lognvik / NRK