NRK Meny
Normal

Over millionen for Halvbroren

Halvbroren innfridde de enorme forventningene og samlet over en million nordmenn i går. – Det blir en nasjonal begivenhet når så mange ser på, sier regissør Per Olav Sørensen.

Halvbroren

Lars Saabye Christensens livsverk, Halvbroren, er nå også blitt en suksessfull tv-serie med over en million seere allerede under første og andre episode.

Foto: NRK

Med høyt budsjett, et A-lag av skuespillere og jevnt over veldig gode anmeldelser var det stilt enorme forventninger til tv-premieren på «Halvbroren» søndag.

Disse forventningene ble i aller høyeste grad innfridd, da 1 033 000 nordmenn så de to første episodene av serien på NRK1 i går. I tillegg fikk serien god trafikk på NRK.no, med 10 757 unike brukere som var innom første episode. Dette tallet er ventet å stige voldsomt utover uken.

Regissør Per Olav Sørensen ble strålende fornøyd da NRK.no ringte og serverte ham seertallet mandag morgen.

– Vi har sagt følgende til oss selv: 700 000 bør vi klare. 850 000 kan vi klare. 1 million er drømmen. Så jeg synes dette er helt fantastisk, sier han til NRK.no.

Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, sier den sterke åpningen er historisk.

– Det er den beste åpningen en dramaserie på NRK har hatt noen sinne, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen.

– En nasjonal begivenhet

Med så mange seere synes Sørensen at serien har fått en ny status.

– Det blir mer enn en tv-serie når så mange ser på. Det blir en nasjonal begivenhet, sier regissøren.

Sørensen innrømmer at han ikke ventet at så mange skulle se på.

– Jeg synes det er overraskende. Det har vært så mye negativt om norsk drama i høst, så vi følte nesten vi startet i minus. Men jeg tror det gode promoarbeidet har gjort mye godt, sier han.

En serie som går på landets største kanal i beste sendetid må samle flere grupper tv-seere. Sørensen mener «Halvbroren» har vist seg verdig overfor alle gruppene med dette tallet.

– Halvbroren er litt mer komplisert enn mange andre «Primetime-serier». Det ser mer ut som en kinofilm enn som en tv-serie. Nå ser det ut som vi har klart å samle både dem som ser mye utenlandske tv-serier, og den vanlige norske tv-seer. Det er ikke så ofte det skjer, mener regissøren.

Saken fortsetter under bildet.

Halvbroren

Regissør Per Olav Sørensen forteller NRK.no at folkene bak Halvbroren håpet på 850 000 seere på premieren.

Foto: NRK

– En gledens dag

Jon Øigaren, som er en av skuespillerne i NRK-serien, synes det er fantastisk at de to første episodene av serien hadde så mange seere. Nå håper han at like mange vil følge dem videre.

– Dette er jo veldig bra, kult, fantastisk. Man håper jo alltid at seertallet skal være høyt, og det er veldig flott med et slikt tall. Jeg håper at folk vil henge med videre, men man kan jo aldri vite.

– Et slikt resultat er kjempegøy for alle som har vært med å lage serien. Gratulerer til alle, sier skuespilleren.

Skuespilleren hadde en utfordring i arbeidet med rollefiguren sin, Arnold. I og med at Arnold er fra Røst i Lofoten, måtte Øigaren jobbe lenge med dialekten for å lære seg riktig melodi og uttale.

Leste inn replikkene på bånd

Selv er han fornøyd med prestasjonen og tilbakemeldingene etter de to første episodene ble sendt i går har vært positive.

– Jeg har fått kjempefine tilbakemeldinger. I forberedelsene til serien hadde jeg en som leste inn alle replikkene for meg på bånd, slik at jeg skulle lære meg å prate som en fra Røst, forteller han.

Folk fra Røst har vist seg å være imponert over Øigarens prestasjoner når det kommer til deres dialekt.

– Etter premieren har jeg fått høre fra folk derfra at det høres ut som jeg er fra Røst, sier Øigaren.

Arnold Nilsen - Halvbroren

Jon Øigaren var i syvende himmel etter å ha fått de ferske seertallene servert av NRK.no. – Et slikt resultat er kjempegøy for alle som har vært med å lage serien. Gratulerer til alle, sier skuespilleren.

Foto: NRK

Kulturstrøm