Ønskereprise "Jomfrua i isen"

P1-krimmen: Radioteatrets ønskereprise: Jomfrua i isen (5:5). Kriminalserie i fem deler etter ein roman av Ellis Peters. Lørdag 24. nov. kl 14.03 (reprise søndag 25. nov kl. 23.03)

Den kloke munken Cadfael (Nils Ole Oftebou)
Foto: NRK

 

Kriminalserie i fem deler etter ein roman av Ellis Peters.

JOMFRUA I ISEN
I dette historiske spenningsdramaet, som går nå fram tom 25. novemer, befinner vi oss i middelalderen i England, i året 1139. Det er en turbulent tid, med strid om hvem som har rett til kronen, og striden står mellom keiserinne Maud og hennes fetter Stephen. Med andre ord en real familiefeide, som tar med seg utallige uskyldige i graven. Og langs veiene ferdes morderiske fredløse. Et søskenpar forsvinner, en gutt og ei jente, der gutten raskt blir funnet. Men hvor er hun? Er hun røvet, eller ranet, eller kanskje drept? Den lærde og kloke munken Cadfael (Nils Ole Oftebro) og hans venn sheriff Hugh Beringar (Kim Haugen), setter alt inn for å prøve å finne henne.

Forfatteren Ellis Peters, som er pseudonymet for Edith Pargeter, har skrevet en rekke bøker om benediktinermunken Cadfael som etterforsker, hvorav flere produsert for TV og radio. Hun har mottatt en rekke priser og selv gitt navn til den litterære prisen The Ellis Peters Award (tidligere The Ellis Peters Historical Dagger). ”Jomfrua i isen” ble produsert og sendt første gang i Radioteatret i 2000.

Dramatisert av Bert Coules.
Omsett av Ragnar Hovland.
Musikk: Rain.
Inspisient: Camilla Berntzen.
Produsent: Nils Nordberg.

Lyddesign: Arne Barca.
Regi: Carl Jørgen Kiønig.

4. del.
England, november 1139. Dei fredlause røvarane, leia av den morderiske Le Gaucher, har teke Yves Hugonin, eldste sonen i ein rik familie og et godt bytte, til fange.

Korleis kan sheriffen, Hugh Beringar, og hans menn hærta røvarborga utan å sette livet til Yves på spel?

Berre om det kjem hjelp frå eit uventa hald kan Yves bli redda, og broder Cadfael finne fram til den personen som drap søster Hilaria, jomfrua i isen...

De som er med:
Forteller - Bjørn Sundqvist
Broder Cadfael - Nils Ole Oftebro
Yves Hugonin - Kåre Conradi
Hugh Beringar - Kim Haugen
Ermina Hugonin - Ine F. Jansen
Prior Leonard - Sverre Bentzen
Broder Elyas - Hallvard Holmen
Olivier de Bretagne - Lasse Kolsrud
Lord Edvard Boterel - Christian Skolmen
John Druel - Bernhard Ramstad
Mrs. Druel - Liv Bernhoft Osa
Syster Hilaria - Marte Stolp

Ellers medvirker: Per Egil Aske, Erik Ulfsby og Jørgen Langhelle.

Blir også sendt i søndag 25. nov kl 23.03.
Sendt første gang i 2000.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturstrøm

 • Forsker på kvensk kulturarv

  Hvordan gir det kvenske og norsk-finske seg uttrykk i dag? Det jobber forskere ved Uit i Alta med å finne ut av. Gjennom et forskningsprosjekt finansiert av Norges forskningsråd skal de finne ut hvordan kvensk kulturarv gir seg uttrykk innen familien, i kulturindustri og i museumsverden.

 • Google kutter Huawei-samarbeid

  Google kutter deler av samarbeidet med kinesiske Huawei, opplyser en kilde med kjennskap til saken til Reuters. Det skjer etter at Huawei torsdag ble oppført på Trump-regjeringens svarteliste over teknologiselskaper som utgjør en sikkerhetsrisiko.

 • Klart for sist akt

  I natt er det slutt for verdens største TV-serie, «Game of Thrones». Siden første episode i 2011 har serien blitt tidenes mest sette, mest nedlastede og dyreste. Siste sesong koster 130 millioner kroner - per episode. NRK Filmpolitiets Marte Hedenstad oppsummerer en epoke her:

  Game of Thrones
  Foto: Helen Sloan / AP