Nye detaljer om «Born this way»

På nyttårsaften røpet Lady Gaga datoen for det kommende albumet.

Lady Gaga

Lady Gaga i studio i Oslo hvor hun ferdigstilte «Born this way»

Foto: Lady Gaga / Twitter

Lady Gaga Born this way

Er dette det nye albumcoveret?

Foto: Nick Knight / Twitpic
Lady Gaga

Lady Gaga under MTV Video Music Awards.

Foto: MIKE BLAKE / Reuters
Lady Gaga

Superstjernen stiller alltid i nye antrekk på scenekanten.

Foto: V Magazine
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Superstjernen hadde lovet å komme med en stor nyhet idet klokken slo tolv på nyttårsaften. Nyheten var altså den offisielle datoen for det kommende albumet. 23. mai kommer «Born this way» som blir det tredje studioalbumet fra artisten.

Kontroversielt albumcover?


På sin twitterside postet Gaga nylig et bilde som viser artistens bakende. Den kontroversielle popstjernen er kun iført en skinnjakke med albumets tittel på ryggen.

Reaksjonene blant fansen er mange, og det spekuleres i om dette blir coveret på den nye skiva. Bildet er tatt av den britiske fotografen Nick Knight.

Studio i Oslo


Da hun i fjor høst gjestet Oslo Spektrum, røpet popstjernen at hun hadde gjort ferdig plata i et studio i hovedstaden.

-Jeg har hatt noen supre dager her og har gjort ferdig min beste plate her i Oslo, sa hun til publikum.

Tiårets plate


På en konsert i Polen i 2010 lovet sangeren at hun har laget det beste albumet dette tiåret . Hun avslørte at 20 nye låter var ferdige, men at det forsatt var uklart om alle blir inkludert på den nye skiva.

- Jeg har fortsatt ikke bestemt meg for hvor langt albumet skal bli. Jeg kan love dere at jeg ikke skal skuffe dere. Det dere har i vente er faktisk det beste albumet dette tiåret – og det har jeg laget bare til dere.

- Dypere enn leppestift


Gaga mener hun ikke følger trendene med det nye albumet, og beskriver det snarere som ”en sjel” som forteller mye om hva som forbinder oss mennesker.

- Det handler om noe som er mye dypere enn en leppestift, parykk eller en kjøttkjole. «Born this way» handler om hva som holder oss våkne om natta – og om det som skremmer oss, sa hun ifølge MTV under konserten i Polen.

Singelslipp


Allerede 13. februar får vi første smaksprøve på hva vi kan vente oss av albumet. Da slipper hun tittelsporet som singel.

Slår alle rekorder


Popstjernen har, på tross av sin korte karriere, knust mange rekorder. Under MTV Video Music Awards var hun nominert til hele 13 priser – hun vant åtte av dem.

Hun ble også utropt til årets artist av Billboard i 2010 , i tillegg til å være dronningen av de sosiale tjenestene på nettet. Dessuten toppet hun listen over sanger som er blitt mest lyttet til i streamingtjenestene i året som har gått. Godt over en milliard har sett Gagas videoer på nett.

Kulturstrøm

  • Kan bli «Årets nykommer»

    – Jeg vil ikke at folk skal tenke på alderen min, sier Emma Steinbakken (16) om suksessen, til NRK P3. Artisten er nominert til «Årets nykommer» under musikkprisutdelingen P3 Gull neste lørdag.

    Emma Steinbakken
    Foto: P3 / NRK