NRK Meny
Normal

Ny femkronemynt

Nye 5-kronemynter i 1964
Foto: NRK

Dagsrevyen meldte i 1964 at 5-kronemynten var klar for bruk. Den var laget av koppernikkel, preget og gjort ferdig på Kongsberg og sendt til Oslo. Herfra distribuerte Norges Bank myntene videre til alle sine avdelinger. Reporter Ragnar Baartvedt intervjuer direktør i Norges Bank Nils Berg Nielsen. Den gode gamle blå seddelen var heretter en saga – ja – blått.

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".