NRK inviterer til stor minnekonsert

NRK og KORK har invitert AUF, pårørende, helsepersonell og Røde Kors til konsert i Oslo Domkirke lørdag klokken 16.

ARTISTER

Bjørn Eidsvåg, Åge Aleksandersen, Maria Mena og Carpe Diem spiller på NRKs konsert i Oslo Domkirke.

Foto: SCANPIX

Konserten, som har fått navnet «Mitt lille land», sendes på NRK P1 fra klokken 16:03, livesending i P2 og konserten går direkte på NRK.no fra klokken 16.00. Den blir også sendt på NRK1 klokken 19:40.

– Kunst og kultur kan spille en rolle i den situasjonen vi har i landet nå. NRK har et fantastisk orkester som må kunne bidra med noe, og derfor har vi fått musikerne i KORK hjem fra ferie, sier kulturredaktør Hege Duckert til NRK.no.

Hege Duckert

Hege Duckert er kulturredaktør i NRK.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Men KORK skal ikke spille alene i Oslo domkirke på lørdag.

På artistlista står blant andre Karpe Diem, Maria Mena, Åge Aleksandersen, Bjørn Eidsvåg, Kurt Nilsen, Sigvart Dagsland, Ole Paus og Helene Bøksle.

– Det har vært veldig lett å få folk med på dette, artistene har vært utrolig velvillige. Logistikken har vært den største utfordringen, for dette skjedde jo veldig fort, sier Duckert.

Storskjerm på Youngstorget

AUF og deres pårørende, Røde Kors og annet helsepersonell er spesielt invitert til konserten i domkirken, som starter klokken 16 på lørdag.

Haddy N'jie

Haddy N'jie skal være med under konserten.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Det betyr at det kan bli trangt om plassen inne i kirken. Derfor vil det bli satt opp storskjerm på Youngstorget for alle som har løst til å få med seg konserten direkte.

Konserten vil også bli sendt på NRK1 lørdag klokken 19:40, og på NRK P1 søndag klokken 12.

– Min plikt

Artist, programleder og journalist Haddy N'jie skal også synge under konserten.

– Jeg føler meg utrolig priviligert som får være med å bidra, sier N'jie.

De overlevende og deres pårørende er invitert til denne konserten. Det kan bli veldig sterkt?

– Ja, og jeg er glad for å være en del av det. Dette er en tid for å være sammen, og det har minnet oss på hva vi ønsker å være.

Helene Bøksle

Deltar også: Helene Bøksle.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Artist Maria Mena deler de samme tankene.

– I møte med en sånn tragedie føler alle seg hjelpeløse. Jeg er takknemlig for å få lov til å bidra med noe. Dette er det jeg kan og da føles det godt, selv om det bare er en liten sang, sier Mena til NRK.no.

– Det handler om dem som er rammet direkte av tragedien, ikke meg. Jeg ønsker dem all godhet og styrke i tiden som kommer.

Bjørn Eidsvåg er klar på hvorfor han stiller:

– Jobben min er å skrive sanger og å synge dem. Dersom sanger på noen måte kan være med på å trøste og være samlende og byggende i det grusomme som har rammet oss, er det min plikt å synge nå.

Konserten har egen Facebook-eventside, gå inn å ta en titt her.

Det vil også være mulig å diskutere konserten på våre nettsider.

Kulturstrøm

  • Derfor ble livet hans blues

    På søndag spilte noen av de beste av Norges bluesartister konsert i Royal Albert Hall i London. Norwegian Blues Adventure, het konserten, som blant annet samlet Vidar Busk, Knut Reiersrud og Bjørn Berge. Kapellmester for kvelden var Amund Maarud. Han forteller til Kulturstripa at han har spilt blues siden han gikk ut av barnehagen.

    Amund Maarud
  • – Både trist og forrykende

    – Å lese Torgrim Eggens Axel Jensen-biografi føles litt som å ramle ut på en tre dagers rangel. Man trenger noen timer for å bli edru, og for skjønne hva man har vært med på. Noe har vært ellevilt. Annet har bare vært tomt og trist, skriver NRKs litteraturkritiker Knut Hoem.