Hopp til innhold

Nesten én million har sett premieren

– Rett og slett helt fantastisk, sier regissør og manusforfatter for «Vikingane» Jon Iver Helgaker om ferske tall.

Vikingane

GODT SETT: Trond Fausa-Aurvåg, som spiller Rufus i serien, er sett i rollen nesten én million ganger.

Foto: NRK

Humor-dramaserien «Vikingane» hadde premiere først på nett hos NRK 14. oktober og på NRK1 én uke senere - og på nett ble alle de seks episodene sluppet samtidig.

Serien er satt i år 790 og følger livet til norske vikinger, som blir møtt av den romerske skuespilleren Rufus (Trond Fausa Aurvåg) som starter et nytt liv på norsk jord.

Ti dager etter nettpremieren har første episode blitt sett 933 000 ganger på tvers av plattformene.

Ekstatisk over seertallet

– Det er rett og slett helt fantastisk, sier regissør og manusforfatter Jon Iver Helgaker, som har skapt serien med makker Jonas Torgersen.

Han sier de har lagt merke til at serien har skapt god stemning i sosiale medier, som gav dem håp om at serien skulle nå bredere enn de først trodde.

Vikingane - høst 2016

Se traileren til serien her.

– Vi har hatt en veldig god følelse på at vi har en kul serie hele veien, men humor er alltid vanskelig - i hvert fall når man strekker strikken langt alle veier med tange på sjangre og referanser man tuller med, sier Helgaker.

Laget slik som ønsket

– Dette er en serie som kompromissløst har blitt laget slik vi selv ville ha sett serien, med full frihet under ansvar, sier produsent i Viafilm Anders Tangen.

– Seertallet på «Vikingane» må sies å være høyt, sier Håkon Lund Sørensen i NRK Analyse.

Han utdyper at seerandelen har vært 40 prosent høyere enn den pleier å være for NRK1 i den aktualle flaten som serien sendes på.

– Det at en serie publiseres i forkant vil kunne ha noe å si for hvordan seriens seertall lineært blir seende ut. Foreløpig leverer serien høye seertall både på NRK TV og lineært på NRK1.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.