Nesten 1 million så semifinalen

I går sang Debrah Scarlett (21) og Kjetil Mørland (34) seg videre til Eurovision-finalen. Det gav NRK de høyeste seertallene siden Rybaks semifinale.

Mørland & Debrah Scarlett

FENGET TV-SEERNE: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett gikk videre i gårsdagens semifinale.

Foto: Ronald Zak / Ap/ NTB Scanpix

Gårsdagens Eurovision Song Contest semifinale ga NRK en markedsandel på hele 59 prosent, og ble dermed det mest sette programmet denne dagen.

974 000 seere så semifinalen der Norges bidrag, Debrah Scarlett (21) og Kjetil Mørland (34), sang seg videre til finale.

Det er over 182.000 flere seere enn fjorårets sending fra København, som hadde 792.000 seere.

Nesten Rybak-nivå

De eneste høyere seertallene på en Eurovision-semifinale var i 2009 da Alexander Rybak samlet 1,2 millioner seere foran skjermen.

– Disse seertallene er de nest høyeste ESC-seertallene i dette årtusenet. Det tyder på at interessen for Eurovision er ennda større enn den har vært på mange år, sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK.

Han legger til:

– Eurovision har alltid gode seertall, det er jo en av de største tv-eventene i Europa

Sjef for NRK Analyse, Kristian Tolonen.

ANALYSESJEF I NRK: Kristian Tolonen

Foto: Iakob Prebensen

– Ekstremt

I morgen går Eurovision Song Contest-finalen av stabelen i Wien, og sannsynligheten er stor for at mange benker seg foran tv-skjermene

– I fjor var seertallene på finalen 1,4 millioner, året før det 1,5 millioner, opplyser Tolonen

Seerrekorden for en ESC-finale kom i 2009, da 2 millioner nordmenn så Alexander Rybak vinne med låten «Fairytale» i Moskva.

– Det var ekstremt. Det skal jo noe til å slå Rybak, sier Tolonen.

Umulig er det imidlertid ikke.

2,1 millioner tv-seere så nemlig fotball-VM i 1994, da Kjetil Rekdal scoret i kampen mot Mexico.

Kulturstrøm

  • Filmen «Top Gun Maverick» utsatt

    Premieren på oppfølgeren til 80-tallsfilmen «Top Gun» er utsatt til desember, melder nyhetsbyrået AP. Filmen med Tom Cruise i hovedrollen skulle hatt verdenspremiere i juni, men på grunn av korona-epidemien er ny premieredato satt til 23. desember.

  • Pink testet positivt for korona

    Sangeren Pink opplyser at hun har og hennes tre år gamle sønn har testet positivt for koronaviruset. Hun sier at hun og sønnen hadde symptomer for to uker siden, og at de da testet positivt. Familien har siden holdt seg i hjemmekarantene.

Flere kulturnyheter

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?

All By Myself med KORK (Korona edition)

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?