MTV gir Kanye West en ny sjanse

Kanye West får likevel komme på årets MTV Video Music Awards, til tross for sin skandaleopptreden forrige gang.

Kanye West og Taylor Swift

Kanye West «stjal» mikrofonen fra Taylor Swift under fjorårets prisutdeling, for å fortelle hvem han mente hadde fjortjent å vinne prisen.

Foto: Jason DeCrow / Ap

Kanye West (L) interrupts the acceptance speech from best female video winner Taylor Swift

Taylor Swift ble bare stående og se på mens Kanye West fortalte at det var Beyonce som burde fått prisen for beste popvideo.

Foto: GARY HERSHORN / REUTERS
Kanye West

Under en veldedighetskonsert etter orkanen Katrina sa Kanye West at «George Bush does not care about black people».

Foto: JIM RUYMEN / REUTERS
Today Show Lady Gaga

Lady Gaga er artisten med flest nominasjoner til årets video-priser fra MTV - hele 12.

Foto: Richard Drew / Ap

Da MTV Video Music Awards gikk av stabelen i fjor skulle country-sangeren Taylor Swift motta prisen for sin musikkvideo. Kanye West var imidlertid så uenig i tildelingen at han avbrøt takketalen hennes.

Bannlyst fra veldedighetskonsert

West reagerte på at Swift fikk prisen før Beyonce i kategorien for beste kvinnelige popvideo, stormet opp på scenen og tok mikrofonen fra Swift for å fortelle hvem som burde fått prisen.

Senere kom han med en offentlig unnskyldning for opptrinnet.

Tidligere i år skal West derfor også ha blitt bannlyst fra en veldedighetskonsert til inntekt for ofrene etter katastrofen på Haiti, fordi han «gjør hva som helst for å stjele rampelyset, og denne kvelden handler ikke om ham», som en MTV-ansatt skal ha sagt det.

Da skal vedkommende ha referert til en annen episode, der West sjokkerte amerikanske TV-seere under TV-innsamlingsaksjonen etter orkanen Katrina.

Invitert tilbake

- George Bush does not care about black people, skal West ha sagt på amerikansk tv.

Men nå ser det ut til at MTV har tilgitt fjorårets stunt og inviterer ham tilbake til MTV Video Music Awards. I følge Reuters skal han opptre under årets show.

Både West og Swift har hver sin video nominert til årets prisutdeling som blir arrangert i Los Angeles den 12. september. Lady Gaga har flest nominasjoner; hele 13 i tallet, mens Eminem er den mannlige artisten som har flest, med sine åtte nominasjoner.

Kulturstrøm

 • Swift får fremføre låtene likevel

  Taylor Swift har fått godkjennelse, fra dem som eier rettighetene til hennes tidligere album, til å framføre sangene på American Music Awards likevel. Swift skal kåres til tiårets artist under showet søndag, og før helgen skrev hun på sin twitterkonto at hun hun ikke får lov til å fremføre sine gamle hitlåter fordi det er å regne som nyinnspilling. Nå viser det seg at selskapet ikke har rett til å hindre Swift fra å opptre med sangene live (NTB).

  Laster Twitter-innhold
 • Åpner utstilling viet faren

  Teaterregissør Stein Winge åpner til helgen en utstilling viet kunstnerfaren Sigurd Winge og hans elev Jan Baker på Soli Brug galleri i Østfold. Winge var kjent som en banebrytende og toneangivende grafiker og viktig monumentalkunstner, ifølge galleriets pressemelding.

  Soli Brug, Østfold
  Foto: Rainer Prang / NRK