Monna og Mona

Monna og Mona 1966
Foto: NRK

I dette klippet intervjuer Mette Janson skuespillerne Monna Tandberg og Mona Hofland. De spiller for tiden begge store kvinneroller fra Ibsens verk: Nora fra ”Et dukkehjem” (Monna Tandberg) og Hedda fra ”Hedda Gabler” (Mona Hofland).

De snakker om hvordan det er å få jobbe med Ibsens skuespill, og de er skjønt enige om at det både er en ære og en stor utfordring.

Klippet er hentet fra programmet "Teaterspeilet".

Kulturstrøm

  • Inspirert av 20-tallsjazz

    Den norske elektronikaduoen Lemâitre spilte for første gang i Den Norske Opera & Ballett i helgen, under musikkfestivalen Red Bull Music Festival. Blant annet låten «Closer», som gjorde gruppen kjent for sine blåserekker. Men å lage låten uten virkelige blåseinstrumenter, var tålmodighetsarbeid, forteller Ketil Jansen til NRK-programmet Kulturstripa.

    Lemaitre
  • Atwood til norske paviljongen

    Søndag kommer Margaret Atwood til den norske paviljongen i Frankfurt. Anledningen er den storstilte bokmessa, der Norge er hovedland – samt at Atwood var første forfatter ut til å donere bokmanus til Framtidsbiblioteket. Mandag kveld ble det klart at canadiske Margaret Atwood, sammen med Bernardine Evaristo, er tildelt Bookerprisen. Atwood fikk prisen for andre gang.