Marie Hamsun om dagligstuen

Marie Hamsun om dagligstuen
Foto: NRK

Marie Hamsun tar NRK med inn i dagligstuen på Nørholm hvor Knut Hamsun levde den siste delen av sitt liv. Hun forteller om hvordan Knut kunne sitte til langt på natt og røyke og drikke pjolter med sine gjester, mens hun lå på værelset i etasjen over og hørte på hva de snakket om.

Knut Hamsun var også svært glad i empire-stilen, noe som satte sitt preg på stuen og spisestuen. Marie viser fram en oppsats for salt og pepper som er tegnet av forfatteren selv.

Se historien om Nørholm: Marie Hamsun på Nørholm

Kulturstrøm

  • Vogue-redaktør går av

    Redaktøren for motemagasinet Vogue i Brasil fikk kraftig kritikk da hun nylig valgte å ha temaet slavehandel under bursdagsfeiringen sin, skriver MinMote. Ifølge The Guardian skal Donata Meirelle ha sittet på en trone flankert av fire svarte kvinner kledd i hvitt. Kritikerne har sammenlignet antrekkene kvinnene bar, med klærne slaver brukte. Skandelafesten skjedde i Bahia, som har den største andelen av Brasils svarte befolkning.

  • Blir ikke voldelig av voldsspill

    Det finnes ingen sammenheng mellom unge menneskers adferd og det å spille dataspill med mye vold. Det viser en britisk undersøkelse gjort ved universitetet i Oxford og publisert i tidsskriftet The Royal Society. Undersøkelsen baserer seg på svar fra over 2.000 ungdommer mellom 14 og 15 år og deres foreldre. Deltakerne ble observert mens de spilte spill som «Call of Duty» og «Grand Theft Auto» (bildet). Foreldrene ble bedt om å holde øye med ungdommenes oppførsel før, under og etter at de hadde spilt. (NTB)

    Grand Theft Auto screenshot
    Foto: Rockstar Games