Little Steven: – Endelig, snø!

I ettermiddag ankom Steven Van Zandt snøføyka for å spille inn tredje sesong av «Lilyhammer». –Endelig, snø, utbrøt Van Zandt da han entret perrongen på Lillehammer.

-SNØ....ENDELIG!

Steven Van Zandt var sjeleglad for endelig å få se litt snø i Norge.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Etter mye frem og tilbake ble det 20. desember i fjor klart at det blir en tredje sesong av «Lilyhammer». Seerfavoritten har vært en gjennomgående suksess for NRK, med et gjennomsnittlig seertall på 1 206 000 seere.

I dag kom hovedpersonen selv, Steven Van Zandt, til «Lilyhammer». Til tross for ti minusgrader og kraftig snøvær var «Little Steven» et eneste stort glis.

 • Se video av ankomsten nederst i saken.

– Endelig, snø, utbrøt den tidligere Sopranos-skuespilleren da kupedørene åpnet seg.

– Vi har nesten ikke fått noe snø i Oslo. Det har vært ganske skummelt. Jeg tror nok folk forventer snø i «Lilyhammer», sier en lattermild Steven Van Zandt til NRK.no.

Serien har så vidt begynt produksjonen i Oslo den siste tiden. I dag er det duket for første opptaksdag på Lillehammer.

Van Zandt forteller at han har vært bekymret for den varme norske vinteren i år. Spesielt nå som han har blitt vant til det kalde været her til lands.

– Jeg er veldig vant til det nå. Jeg liker det. Det var mye mer ukomfortabelt å lande i Oslo, der det ikke var noe snø. Jeg lurte på om jeg var i riktig land, det er tross alt januar. Jeg har bekymret meg litt for snøen, for den er en viktig del av både serien og den norske identiteten. Så det er deilig å komme til Lillehammer og se snøen igjen.

Vanskelige måneder fremover

Ryktene om hvorvidt det kom til å bli en tredje sesong av «Lilyhammer» verserte i lang tid før den bekreftende pressemeldingen ble sendt ut fra NRK.

De mange månedene som har blitt brukt til å få alle parter om bord kommer til å gjøre de neste månedene vanskelig for «Lilyhammer»-teamet.

– Hver gang det kommer en ny aktør inn i bildet mister vi flere måneder. For de må også finne ut hva vi driver med.

På grunn av alle partene som sammen skulle bestemme om det kom til å bli en tredje sesong av «Lilyhammer» blir det mindre tid til å jobbe med manuskriptet, filming og post-produksjon. Og på toppen av det:

– Ja, og så skal jeg turnere fem uker med Bruce (Springsteen, journ.anm.).

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kjøper tid for penger

TILBAKE I BY´N

I dag kom Steven Van Zandt tilbake til Lillehammer for å starte opptakene til den tredje sesongen av «Lilyhammer».

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Som NRK.no tidligere har skrevet om har Van Zandt & co. fått større budsjett denne sesongen, nærmere bestemt 120. millioner kroner. Disse pengene kommer ifølge hovedpersonen til å bli brukt til å spare tid.

– Gjør det tette tidsskjemaet det vanskeligere enn noen gang å lage Lilyhammer?

– Ja. Men nå har vi mer penger. Budsjettet har økt hvert år. Nå er vi på et budsjett som er rundt halvparten av prisen på et amerikansk tv-program, ler han.

– Det pengene gjør er at vi kan bruke flere kameraer og sånne ting. Det gjør at vi sparer tid.

Latino-elementer i sesong tre

Van Zandt er som vanlig restriktiv med det han vil røpe om sesong tre, som etter planen skal vises på NRK1 i september.

– Denne sesongen skal vi ha noen latino-elementer. Vi prøver å dra inn litt forskjellige kulturer, for å representere de mange kulturene som finnes i Norge, sier skuespilleren, før han med et lurt glis på ny begir seg ut i snøføyka på Lillehammer.

Steven Van Zandt ankommer Lillehammer

Kulturstrøm

 • Kanye West setter opp Opera

  Kanye West trår til med sin første opera. Operaen «Nebuchadnezzar» har premiere på Hollywood Bowl 24. november. Regi er ved den italienske performancekunstneren Vanessa Beecroft. Oppsetningen byr ifølge NME på musikk av Kanye Wests store gospelkor Sunday Service, meldte West på Twitter søndag (NTB).

  Laster Twitter-innhold
 • Fridtun får Språkprisen 2019

  Forfattar, filolog, føredragshaldar og tidlegare skihoppar Kristin Fridtun får Språkprisen 2019 frå Språkrådet. Hen får prisen, som er på 100.000 kroner, for bøkene Kjønn og ukjønn (2015), Homoflokar (2018) og Språket er ei bukse (2019).

  Kristin Fridtun
  Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK