NRK Meny
Normal

Litteraturkveld med Wassmo i Alta

Lørdag 10. november ankommer NRK Kulturcruise sin nordligste havn, Alta. Marta Norheim inviterer til litteraturkveld med bland andre forfatterne Herbjørg Wassmo, Laila Stien.

 

Herbjørg Wassmo
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Lørdagskvelden ombord på MS Trollfjord i Alta står i litteraturens tegn. NRKs bokekspert Marta Norheim har invitert de fire forfatterne Herbjørg Wassmo, Laila Stien, Sigbjørn Skåden, og Lill Tove Fredriksen, som alle har tilknytning i den nordlige landsdelen.

Gå til Herbjørg Wassmos forfatterside her: Wassmo, Herbjørg

Marta Norheim

NRKs Marta Norheim inviterer til litteraturkveld i Alta.

Foto: NRK

Wassmo skal se tilbake på et langt forfatterskap, og bøker som Den Blinde Glassveranda, og Jeg er Dina blir helt sikkert samtaleemner i kveld. Laila Stien er en særpreget novelist, mens Sigbjørn Skåden kommer for å snakke om sin egen og annen samisk litteratur.

Norheim lover et møte med spennende stemmer og penner, og byr også på musikk fra vokalist Marit Hætta Øverli, gitarist Klemet Anders Buljo, og perkusjonist Kenneth Ekornes.

Kammermusikk

Og klokka 22.00 inviteres både cruisets passasjerer og besøkende i Alta til kveldssalong ombord. Lørdag blir det ”Kammermusikk under beltestedet” med fiolinist Frode Larsen og bratsjist Jon Sønstebø fra KORK.

For Kringkastingsorkestrets del blir det avslutningskonsert med Håvard Gimse som solist i kultursalen i Alta Folkebibliotek klokka 19.00.

I morgen, søndag, kommer Wenche Myhre og Anders Eljas med musikalsk mannskap for å spille sin første konsert sammen under cruiset i Harstad Kulturhus.  

 

Flere kulturnyheter