Hopp til innhold

Litteraturkveld med Wassmo i Alta

Lørdag 10. november ankommer NRK Kulturcruise sin nordligste havn, Alta. Marta Norheim inviterer til litteraturkveld med bland andre forfatterne Herbjørg Wassmo, Laila Stien.

 

Herbjørg Wassmo
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Lørdagskvelden ombord på MS Trollfjord i Alta står i litteraturens tegn. NRKs bokekspert Marta Norheim har invitert de fire forfatterne Herbjørg Wassmo, Laila Stien, Sigbjørn Skåden, og Lill Tove Fredriksen, som alle har tilknytning i den nordlige landsdelen.

Gå til Herbjørg Wassmos forfatterside her: Wassmo, Herbjørg

Marta Norheim

NRKs Marta Norheim inviterer til litteraturkveld i Alta.

Foto: NRK

Wassmo skal se tilbake på et langt forfatterskap, og bøker som Den Blinde Glassveranda, og Jeg er Dina blir helt sikkert samtaleemner i kveld. Laila Stien er en særpreget novelist, mens Sigbjørn Skåden kommer for å snakke om sin egen og annen samisk litteratur.

Norheim lover et møte med spennende stemmer og penner, og byr også på musikk fra vokalist Marit Hætta Øverli, gitarist Klemet Anders Buljo, og perkusjonist Kenneth Ekornes.

Kammermusikk

Og klokka 22.00 inviteres både cruisets passasjerer og besøkende i Alta til kveldssalong ombord. Lørdag blir det ”Kammermusikk under beltestedet” med fiolinist Frode Larsen og bratsjist Jon Sønstebø fra KORK.

For Kringkastingsorkestrets del blir det avslutningskonsert med Håvard Gimse som solist i kultursalen i Alta Folkebibliotek klokka 19.00.

I morgen, søndag, kommer Wenche Myhre og Anders Eljas med musikalsk mannskap for å spille sin første konsert sammen under cruiset i Harstad Kulturhus.  

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.