Lillebjørn Nilsen sykmeldt etter scenekollaps

Under Gitarkameratenes konsert i Grieghallen i går falt Lillebjørn Nilsen (62) på scenen, og måtte hjelpes opp flere ganger. Nå er han sykmeldt og kan være ute resten av turneen.

Lillebjørn Nilsen

KOLLAPSET: Lillebjørn Nilsen (62) måtte hjelpes av scenen i Bergen i går kveld. Ifølge produsent Jørg-Fredrik Heinichen Ellertsen fikk artisten et illebefinnende og er nå sykmeldt. (Bildet er tatt ved en tidligere anledning).

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Ifølge Bergensavisen reagerte mange publikummere på Lillebjørn Nilsen opptreden i Grieghallen torsdag kveld.

Artisten gikk over ende flere ganger, veltet instrumenter og måtte til slutt geleides av scenen, skriver avisen. En video viser også at Nilsen hadde problemer med å holde seg på beina. (Se videoen nedenfor)

Fredag beklaget artisten på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Se video fra konserten her – hentet fra BA.no:

Tenkte «kan de ikke bare få ham ut»

Berit Lyngtu satt på tredje rad under konserten, og forteller til NRK.no at hun hadde sin store hyre med å følge med på konserten på grunn av Nilsens opptreden.

– Helt fra starten var at han ikke var helt med, slik jeg og folk rundt meg oppfattet det. Så mitt fokus ble på ham. Konserten ble derfor ikke som forventa. Han spilte jo nesten ikke, sier Lyngtu til NRK.no.

Ifølge Lyngtu skjedde det flere ganger at han falt på scenen og måtte hjelpes ut.

Han er sykmeldt og de tre andre i Gitarkameratene har godtatt sykmeldingen hans.

Produsenn Jørg-Fredrik Heinichen Ellertsen

I en sekvens av showet der han skulle stemme en ukulele, måtte han gi opp og det hele ble avsluttet med en humoristisk kommentar fra Øystein Sunde, forklarer Lyngtu.

Videre sto han veldig sammenkrøket under flere sanger.

– Da han deltok på to av sine egne sanger var det jo hørbart, men de fleste satt med en følelse og tenkte «kan de ikke bare få ham ut». Folk ved siden av og bak meg rista på hodet.

Lyngtu har sett Gitarkameratene flere ganger før, og følte ikke at konserten levde opp til forventningene. Hun har likevel ikke tenkt til å be om pengene igjen.

– Det var jo en tragedie egentlig, og noen burde tatt en avgjørelse før konserten og sagt at han var syk.

Burde aldri stått på scenen

Produsenten Jørg-Fredrik Heinichen Ellertsen forklarer til NRK.no at artisten følte seg dårlig før konsertstart, og at han aldri burde ha stått på scenen i Bergen.

– Han har et forferdelig dårlig oksygenopptak, og etter å ha fått legekonsultasjon viser det seg at han samtidig fikk en akutt mageinfeksjon. Så her er det summen av uheldige omstendigheter som gjorde at dette skjedde, sier Ellertsen.

Han forteller at Nilsen selv kjente før konserten at ting ikke var som det burde.

– Han hadde en følelse av at han var dårlig, og sier selv han burde ha meldt avbud da han ikke var i form.

Ellertsen avviser at det var alkohol inne i bildet.

Sykmeldt – kan miste konserter

En gang gitarkamerat. Alltid Gitarkamerat!

SISTE GANG? Gitarkameratene er ute på det som trolig er deres siste turné sammen. Men det er usikkert om Lillebjørn Nilsen blir med de tre andre videre til Stavanger, Skien, Kristiansand og Trondheim.

Foto: Peder Torp Mathisen

I dag har Nilsen reist tilbake til Oslo og fått en ny vurdering av lege.

– Han er sykmeldt og de tre andre i Gitarkameratene har godtatt sykmeldingen hans. De tre kan gjennomføre alle sangene perfekt uten Lillebjørn, sier Ellertsen til NRK.no.

Gitarkameratene har åtte konserter igjen på det som høyst sannsynlig er deres siste turné sammen: I Stavanger, Skien, Kristiansand og Trondheim.

Det er uvisst om Nilsen blir med videre.

– Vårt standpunkt nå er at vi ser hva som skjer. Neste konsert er tirsdag, det kan være han kommer tilbake til det. Vi er innstilt på å kunne gjennomføre alle konsertene uansett hva som skjer.

– Lillebjørn er ganske dårlig i dag. Han er både psykisk og fysisk nedbrutt i dag, dette er ikke moro for noen, avslutter Ellertsen.

Ingen av de andre Gitarkameratene har ønsket å kommentere saken.

Kulturstrøm