Hopp til innhold

Lege med åndelige perspektiv

Er det slik at all medisinsk kunnskap må kunne måles?
– Ja, vil de fleste leger svare. – Nei, sier Dr. Audun Myskja.

Musiker, forfatter og lege Audun Myskja

Musiker, forfatter og lege Audun Myskja er gjest i Sølvsuper søndag 10. januar.

Foto: Marte Garmann Johnsen

Han mener at det i tillegg finnes en indre vitenskap som vi ennå ikke kan måle, og er sikker på at vi en gang i fremtiden også vil finne måleinstrumenter som forteller noe om denne delen av mennesket.

Helt fra han var barn har han kunne se energifelter (auraer og chakraer). Evnene sine bruker han til å hjelpe mennesker, og han mener at alle virkemidler må tas i bruk dersom de kan gi lindring.

Healing, musikk og andre teknikker er viktige supplementer til skolemedisinen, mener han, og gjør seg til brobygger mellom den etablerte medisinen og alternativ tenkning.

Allsidig medisiner

Dr. Myskja er både musiker, forfatter og lege. Han har utgitt 12 bøker om musikkterapi, å leve med kreft, personlighetsvekst og naturmedisin.

Hans siste utgivelse Finn din indre kraft gir en smakebit på Myskjas eget verktøyskrin, øvelser han selv bruker for å holde seg i form, og som han også underviser i ved sitt senter for livshjelp .

I programmet får vi vite mer om den åndelige opplevelsen som ga støtet til at han ble lege. Myskja har såkalte klarsynte evner, og er blant de som kan se auraer og chakraer.

Vi får også et innblikk i hvordan han kan bruke dette til å hjelpe sine pasienter og sette dem på riktig spor med tanke på egen utvikling og vekst.

Programleder er Miriam Wicklund.

Sølvsuper, NRK P1, søndag 10. januar kl 07.03

Kulturstrøm

  • Spanske myndigheter tiltaler Shakira for skattesvindel

    Den colombianske popdronningen Shakira er anklaget for skatteunndragelser på 6,8 millioner euro, melder spansk påtalemyndighet. Hun anklages for å ha brukt et skatteparadis for å slippe å betale skatt i 2018, melder påtalemyndigheten i Barcelona. Den 46 år gamle popstjernen har vært tilknyttet Spania siden hun slo seg sammen med den nå pensjonerte fotballspilleren Gerard Pique. Paret har to barn. De bodde i Barcelona inntil i fjor, da forholdet sprakk.

    Spanske myndigheter har tidligere anklaget henne i en sak som dreier seg om en sum på 14,5 millioner euro for perioden 2012–2014. Shakira hevder hun var bosatt på Bahamas i den perioden, og bare var på besøk i Barcelona.

     shakira
    Foto: AP