Lege med åndelige perspektiv

Er det slik at all medisinsk kunnskap må kunne måles?
– Ja, vil de fleste leger svare. – Nei, sier Dr. Audun Myskja.

Musiker, forfatter og lege Audun Myskja

Musiker, forfatter og lege Audun Myskja er gjest i Sølvsuper søndag 10. januar.

Foto: Marte Garmann Johnsen

Han mener at det i tillegg finnes en indre vitenskap som vi ennå ikke kan måle, og er sikker på at vi en gang i fremtiden også vil finne måleinstrumenter som forteller noe om denne delen av mennesket.

Helt fra han var barn har han kunne se energifelter (auraer og chakraer). Evnene sine bruker han til å hjelpe mennesker, og han mener at alle virkemidler må tas i bruk dersom de kan gi lindring.

Healing, musikk og andre teknikker er viktige supplementer til skolemedisinen, mener han, og gjør seg til brobygger mellom den etablerte medisinen og alternativ tenkning.

Allsidig medisiner

Dr. Myskja er både musiker, forfatter og lege. Han har utgitt 12 bøker om musikkterapi, å leve med kreft, personlighetsvekst og naturmedisin.

Hans siste utgivelse Finn din indre kraft gir en smakebit på Myskjas eget verktøyskrin, øvelser han selv bruker for å holde seg i form, og som han også underviser i ved sitt senter for livshjelp .

I programmet får vi vite mer om den åndelige opplevelsen som ga støtet til at han ble lege. Myskja har såkalte klarsynte evner, og er blant de som kan se auraer og chakraer.

Vi får også et innblikk i hvordan han kan bruke dette til å hjelpe sine pasienter og sette dem på riktig spor med tanke på egen utvikling og vekst.

Programleder er Miriam Wicklund.

Sølvsuper, NRK P1, søndag 10. januar kl 07.03

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC