Hopp til innhold

Lege med åndelige perspektiv

Er det slik at all medisinsk kunnskap må kunne måles?
– Ja, vil de fleste leger svare. – Nei, sier Dr. Audun Myskja.

Musiker, forfatter og lege Audun Myskja

Musiker, forfatter og lege Audun Myskja er gjest i Sølvsuper søndag 10. januar.

Foto: Marte Garmann Johnsen

Han mener at det i tillegg finnes en indre vitenskap som vi ennå ikke kan måle, og er sikker på at vi en gang i fremtiden også vil finne måleinstrumenter som forteller noe om denne delen av mennesket.

Helt fra han var barn har han kunne se energifelter (auraer og chakraer). Evnene sine bruker han til å hjelpe mennesker, og han mener at alle virkemidler må tas i bruk dersom de kan gi lindring.

Healing, musikk og andre teknikker er viktige supplementer til skolemedisinen, mener han, og gjør seg til brobygger mellom den etablerte medisinen og alternativ tenkning.

Allsidig medisiner

Dr. Myskja er både musiker, forfatter og lege. Han har utgitt 12 bøker om musikkterapi, å leve med kreft, personlighetsvekst og naturmedisin.

Hans siste utgivelse Finn din indre kraft gir en smakebit på Myskjas eget verktøyskrin, øvelser han selv bruker for å holde seg i form, og som han også underviser i ved sitt senter for livshjelp .

I programmet får vi vite mer om den åndelige opplevelsen som ga støtet til at han ble lege. Myskja har såkalte klarsynte evner, og er blant de som kan se auraer og chakraer.

Vi får også et innblikk i hvordan han kan bruke dette til å hjelpe sine pasienter og sette dem på riktig spor med tanke på egen utvikling og vekst.

Programleder er Miriam Wicklund.

Sølvsuper, NRK P1, søndag 10. januar kl 07.03

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters