NRK Meny
Normal

Karpe Diem solgte ut to av tre konserter på under én time

På under en time solgte Karpe Diem ut to av tre konserter i Oslo Spektrum. Tirsdag ettermiddag var billettene til alle de tre konsertene revet vekk.

Karpe Diem, Kongsberg Jazzfestival 2016

SELGER SÅ DET SUSER: I løpet av én time tirsdag solgte Chirag og Magdi i Karpe Diem ut to konserter i Oslo Spektrum. Her står de på scenen under Kongsberg Jazzfestival i 2016.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Mandag slapp rapperne i Karpe Diem nyheten om at de ville booke Oslo Spektrum for tre konserter neste år.

Én time etter at billettene ble lagt ut for salg tirsdag er to av tre konserter utsolgt, bekrefter billettleverandøren Ticketmaster.

– Vi er sjokklykkelige og takknemlige. Vi håpet vi skulle klare å selge ut i løpet av et halvt år, vi hadde aldri trodd det skulle bli utsolgt på en halv dag, skriver Karpe Diem-gutta i en e-post til NRK.

Ifølge duoens pressekontakt ble samtlige billetter til lørdagens konsert revet vekk i løpet av sekunder. I 17-tida tirsdag var alle tre konserter utsolgt.

Personlig risiko

Karpe Diem solgte ut Oslo Spektrum for første gang i 2013, den gang var duoen de første hiphop-artistene i Norge som klarte det.

For å selge ut samme lokale tre ganger krever det at nesten 30.000 billetter kjøpes.

– Jeg er redd for at vi ikke selger ut alle tre gangene, både fordi ingen har gjort det før oss og da kan vi ikke gjennomføre den produksjonen vi ønsker, sa Chirag i et intervju med P3 mandag.

Den eneste norske artisten som tidligere har fyllt Oslo Spektrum tre ganger på rad er A-ha, i desember 2010.

– Enten går vi konkurs eller så blir det legendarisk, sa Magdi til Dagbladet.

Ticketmaster vil ikke gi noen videre kommentar om billettsalget til NRK, men henviser til arrangør.

Avsluttet musikalsk prosjekt

Med låten «Gunerius», som ble sluppet mandag, fullførte Karpe Diem sitt musikalske prosjekt «Heisann Montebello», som de begynte på i fjor.

Anmelder i P3, Yordana Jakobsen, trillet en firer for «Gunerius», og skrev at rapduoen avslutter prosjeket på en trygg og behagelig måte.

– Låta er likevel fengende og passer godt inn i Heisann Montebellos popunivers der den bygger seg opp med velkjente marsjtrommer i refrenget, skriver Jakobsen.

I et intervju i Kulturnytt tirsdag morgen fortalte Karpe Diem at de ble overveldet over debatten «Heisann Montebello» har skapt.

– Vi trodde aldri at det vi snakket om var spesielt kontroversielt. I min vennegjeng er det ikke det, mange mente det var åpenbare sannheter, sier Chirag.

Kulturstrøm

 • Siste kveld med gjengen

  Etter 16 år som sjef for et av verdens beste symfoniorkestre, Berlin-filharmonien, hadde Sir Simon Rattle siste kveld meg gjengen lørdag. Tusener trosset regnvær og Tysklands VM-kamp på tv for å hylle den populære dirigenten på Berlins store utendørsscene Waldbüne.

  Germany Rattle Concert
  Foto: Jens Buettner / AP
 • «SKAM» blir norsk kulturarv

  To manus fra «SKAM» er gitt til Nasjonalbiblioteket, hvor de skal tas vare på i mer enn tusen år som en del av den norske kulturarven. Manusene til Ibsen og Bjørnson får selskap av situasjoner mellom Even og Isak i sesong tre. Det er fan-gruppa som bød på «SKAM»-manuset under tv-aksjonen i fjor, som har donert bort manusene. De fikk to valgfrie manus til av seriens skaper Julia Andem etter auksjonen. Nå er to av dem gitt til Nasjonalbiblioteket i Oslo og ett til Skeivt arkiv i Bergen. Se «SKAM», sesong 3

  Skam-manus blir kulturarv
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • Fredag kommer Coltrane

  En hel jazzverden holder pusten. Opptaket av «Both Directions at Once: The Lost Album» ble spilt inn av John Coltrane Quartet i 1963, men forsvant. Nå har den legendariske saksofonistens slektninger funnet Coltranes egne opptak av innspillingen, som skal gis ut 29.juni. Smakebiter kan allerede høres på internett.

  John Coltrane
  Foto: NTB-Foto / NTB scanpix