Hopp til innhold

Karpe Diem solgte ut to av tre konserter på under én time

På under en time solgte Karpe Diem ut to av tre konserter i Oslo Spektrum. Tirsdag ettermiddag var billettene til alle de tre konsertene revet vekk.

Karpe Diem, Kongsberg Jazzfestival 2016

SELGER SÅ DET SUSER: I løpet av én time tirsdag solgte Chirag og Magdi i Karpe Diem ut to konserter i Oslo Spektrum. Her står de på scenen under Kongsberg Jazzfestival i 2016.

Foto: Anders Nielsen / NRK

Mandag slapp rapperne i Karpe Diem nyheten om at de ville booke Oslo Spektrum for tre konserter neste år.

Én time etter at billettene ble lagt ut for salg tirsdag er to av tre konserter utsolgt, bekrefter billettleverandøren Ticketmaster.

– Vi er sjokklykkelige og takknemlige. Vi håpet vi skulle klare å selge ut i løpet av et halvt år, vi hadde aldri trodd det skulle bli utsolgt på en halv dag, skriver Karpe Diem-gutta i en e-post til NRK.

Ifølge duoens pressekontakt ble samtlige billetter til lørdagens konsert revet vekk i løpet av sekunder. I 17-tida tirsdag var alle tre konserter utsolgt.

Personlig risiko

Karpe Diem solgte ut Oslo Spektrum for første gang i 2013, den gang var duoen de første hiphop-artistene i Norge som klarte det.

For å selge ut samme lokale tre ganger krever det at nesten 30.000 billetter kjøpes.

– Jeg er redd for at vi ikke selger ut alle tre gangene, både fordi ingen har gjort det før oss og da kan vi ikke gjennomføre den produksjonen vi ønsker, sa Chirag i et intervju med P3 mandag.

Den eneste norske artisten som tidligere har fyllt Oslo Spektrum tre ganger på rad er A-ha, i desember 2010.

– Enten går vi konkurs eller så blir det legendarisk, sa Magdi til Dagbladet.

Ticketmaster vil ikke gi noen videre kommentar om billettsalget til NRK, men henviser til arrangør.

Avsluttet musikalsk prosjekt

Med låten «Gunerius», som ble sluppet mandag, fullførte Karpe Diem sitt musikalske prosjekt «Heisann Montebello», som de begynte på i fjor.

Anmelder i P3, Yordana Jakobsen, trillet en firer for «Gunerius», og skrev at rapduoen avslutter prosjeket på en trygg og behagelig måte.

– Låta er likevel fengende og passer godt inn i Heisann Montebellos popunivers der den bygger seg opp med velkjente marsjtrommer i refrenget, skriver Jakobsen.

I et intervju i Kulturnytt tirsdag morgen fortalte Karpe Diem at de ble overveldet over debatten «Heisann Montebello» har skapt.

– Vi trodde aldri at det vi snakket om var spesielt kontroversielt. I min vennegjeng er det ikke det, mange mente det var åpenbare sannheter, sier Chirag.

Kulturstrøm

 • Furuholmen beklager stikk til norsk presse

  A-ha avlyste lørdag konserten i Oslo etter at Morten Harket fikk akutt betennelse i stemmebåndene.

  Bandmedlem Magne Furuholmen beklaget på Instagram til fansen at de måtte avlyse og skrev samtidig ironisk: «Mange takk til norsk presse som endelig skriver om turneen, uten å nevne utsolgte show og glade fans over hele verden».

  Nå beklager han stikket og sier at en fri og uavhengig presse er kritisk for at samfunnet skal fungere. «Det siste verden trenger er en ny superpriviligert, sutrende popstjerne som sier stakkars meg.»

  Magne Furuholmen utenfor den samiske paviljongen under åpningen av Venezia-biennalen 2022
  Foto: Wenche Marie Hætta / NRK
 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.