Hopp til innhold

Kari får støtte etter mobbehistorie

Kari fra «Ingen grenser» får massiv støtte etter at hun fortalte om hvordan hun ble mobbet på skolen. Nå er hun usikker på hvordan hun skal håndtere all oppmerksomheten.

Kari Sangro Olestad

Tilbakemeldingene til Kari var mange etter at historien hennes ble kjent i «Ingen grenser».

Foto: Håvard Jenssen

I «Ingen grenser» fortalte Kari sin sterke historie om et liv med cerebral parese og mobbing. Historien gikk rett i hjerterota til norske TV-seere, og 1 184 000 nordmenn engasjerte seg i Karis historie.

Hun fortalte åpenhjertig om hvordan hun hadde blitt mobbet og trakassert av medelever på skolen, og på hvilken måte dette fortsatt preger henne som voksen.

– Mobberne lo, pekte, hvisket og tisket. De gikk etter meg og apte etter måten jeg gikk og bevegde meg på. Og de ropte og sa ting direkte til meg, fortalte hun i et intervju med NRK.no i helga.

– Helt overveldende

Responsen var stor da hun stilte opp i nettmøte på NRK.no. Innsenderne hyllet Karis stå-på-vilje, gode humør og kompromissløse innsats på veien til Snøhetta. Pågangen ble til slutt så stor at NRKs nettmøte-løsning gikk ned for telling i en periode.

– Det var helt overveldende, jeg trodde ikke at jeg kom til å få så mange henvendelser. Det var nesten ingen spørsmål, bare hyggelige tilbakemeldinger hele veien, forteller Kari til NRK dagen derpå.

– Tøffere enn forventet

Hun bestemte seg allerede i fjor for at hun ville være med i programmet. Men innspillingen skulle vise seg å bli mye hardere enn hun trodde i forkant.

– Jeg så første sesongen og tenkte at «det der har jeg også lyst til å være med på». Jeg hadde lyst til å utfordre meg selv i tillegg til å vise at jeg også kan klare en del ting.

– Men det var veldig tøft, mye tøffere enn jeg hadde forventet. Å gå langt er min største bøyg, men jeg kunne jo ikke sette meg ned heller.

Ville snakke om mobbingen

Erfaringene fra serien har utelukkende vært positive for Hamar-jenta, som har startet en prosess med å lukke gamle sår.

– Jeg angrer overhodet ikke på at jeg ble med, og har fått mye positivt ut av deltagelsen. Det var viktig for meg å formidle hvordan livet mitt har vært til andre. Det har ikke alltid vært enkelt, men jeg vil ikke ha det som en hemmelighet, og derfor helt naturlig at jeg snakket om det under serien.

Ettersøker gutta

I dag har hun god kontakt med resten av «Ingen grenser»-gjengen, men håper at hun kan utvide vennenettverket på sikt.

– Slikt endrer seg ikke over natta, så det tar litt tid. Folk må våge å ta kontakt med meg, og jeg må våge å ta kontakt med andre folk.

Nå blir hun overøst av lykkønskninger og venneforespørsler. Bare det siste døgnet har hun fått over 100 venneforespørsler på Facebook.

– Etter «Ingen grenser» får jeg mange smil og kommentarer fra folk som har sett meg på TV. Av og til kan det være litt flaut, for jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Men det er hyggelig at folk legger merke til meg, sier hun og kommer med en oppfordring til det mannlige segmentet.

– Det er veldig mange jenter som kontakter meg, så det hadde jo vært hyggelig med noen gutter også, ler Kari.

Video Kari blir overøst av lykkeønskninger

Kari blir overøst av lykkeønskninger

Kulturstrøm

  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad
  • Tungtvann feirer 25-årsjubileum i Operaen

    I år er det 25 år siden Tungtvann slapp sin første EP «Reinspikka Hip Hop».

    Det feirer de med å opptre på Operaen i Oslo.

    15. september blir det nemlig nordnorsk rap på menyen i hovedstadens storstue. Kringkastingsorkestret (KORK) blir også med på feiringen.

    I tillegg er hiphop-profiler som Petter, Jaa9 & OnklP, Lars Vaular, Oscar Blesson, Tyr, Grim Pil og Rambow invitert til jubileet.

    – Med den line-upen vi har så lurer jeg på om operaen er stor nok til å huse oss, sier Jørgen Nordeng i en pressemelding.

    – Sånn rent publikumsmessig, understreker han.

    Nordnorske Tungtvann er regnet for å være de første til å lykkes med rap på norsk.

    – Da vi begynte var det for å bevise at det gikk an. Vi følte at det meste vi hadde hørt av norsk rap ikke hørtes ut som hiphop, sier Nordeng.

    Arrangementet er i regi av Bodø2024.

    – Grunnen til at vi ønsker å gjøre det i Oslo, som den eneste produksjonen vi gjennomfører der, er at dette fenomenet funker på norsk takket være nordlendinger. Da gir det mening å ta det til hovedstaden, forteller programsjef Henrik Sand Dagfinrud

    Tungtvann opptrer på operaen 15. september
    Foto: Tarjei Krogh
  • Fleire artistar droppar Eurovision-arrangement

    Artistane Dotter og Titiyo skulle opptredd i Eurovision Village, men har no trekt seg. Det melder NTB.

    Eurovision Village er det offisielle festivalområdet knytt til Eurovision i Sverige. Der skal det vere fleire konsertar og arrangement frå 4. til 11. mai. Fleire av dei som skal opptre har trekt seg frå arrangementa.

    Bookingansvarleg for Titiyo skriv at «logistiske årsaker» er årsaka til at artisten ikkje speler. Dotter har fått fleire oppfordringar til å boikotte Eurovision på Instagram, fordi Israel deltek, skriv NTB.