Kari får støtte etter mobbehistorie

Kari fra «Ingen grenser» får massiv støtte etter at hun fortalte om hvordan hun ble mobbet på skolen. Nå er hun usikker på hvordan hun skal håndtere all oppmerksomheten.

Kari Sangro Olestad

Tilbakemeldingene til Kari var mange etter at historien hennes ble kjent i «Ingen grenser».

Foto: Håvard Jenssen

I «Ingen grenser» fortalte Kari sin sterke historie om et liv med cerebral parese og mobbing. Historien gikk rett i hjerterota til norske TV-seere, og 1 184 000 nordmenn engasjerte seg i Karis historie.

Hun fortalte åpenhjertig om hvordan hun hadde blitt mobbet og trakassert av medelever på skolen, og på hvilken måte dette fortsatt preger henne som voksen.

– Mobberne lo, pekte, hvisket og tisket. De gikk etter meg og apte etter måten jeg gikk og bevegde meg på. Og de ropte og sa ting direkte til meg, fortalte hun i et intervju med NRK.no i helga.

– Helt overveldende

Responsen var stor da hun stilte opp i nettmøte på NRK.no. Innsenderne hyllet Karis stå-på-vilje, gode humør og kompromissløse innsats på veien til Snøhetta. Pågangen ble til slutt så stor at NRKs nettmøte-løsning gikk ned for telling i en periode.

– Det var helt overveldende, jeg trodde ikke at jeg kom til å få så mange henvendelser. Det var nesten ingen spørsmål, bare hyggelige tilbakemeldinger hele veien, forteller Kari til NRK dagen derpå.

– Tøffere enn forventet

Hun bestemte seg allerede i fjor for at hun ville være med i programmet. Men innspillingen skulle vise seg å bli mye hardere enn hun trodde i forkant.

– Jeg så første sesongen og tenkte at «det der har jeg også lyst til å være med på». Jeg hadde lyst til å utfordre meg selv i tillegg til å vise at jeg også kan klare en del ting.

– Men det var veldig tøft, mye tøffere enn jeg hadde forventet. Å gå langt er min største bøyg, men jeg kunne jo ikke sette meg ned heller.

Ville snakke om mobbingen

Erfaringene fra serien har utelukkende vært positive for Hamar-jenta, som har startet en prosess med å lukke gamle sår.

– Jeg angrer overhodet ikke på at jeg ble med, og har fått mye positivt ut av deltagelsen. Det var viktig for meg å formidle hvordan livet mitt har vært til andre. Det har ikke alltid vært enkelt, men jeg vil ikke ha det som en hemmelighet, og derfor helt naturlig at jeg snakket om det under serien.

Ettersøker gutta

I dag har hun god kontakt med resten av «Ingen grenser»-gjengen, men håper at hun kan utvide vennenettverket på sikt.

– Slikt endrer seg ikke over natta, så det tar litt tid. Folk må våge å ta kontakt med meg, og jeg må våge å ta kontakt med andre folk.

Nå blir hun overøst av lykkønskninger og venneforespørsler. Bare det siste døgnet har hun fått over 100 venneforespørsler på Facebook.

– Etter «Ingen grenser» får jeg mange smil og kommentarer fra folk som har sett meg på TV. Av og til kan det være litt flaut, for jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Men det er hyggelig at folk legger merke til meg, sier hun og kommer med en oppfordring til det mannlige segmentet.

– Det er veldig mange jenter som kontakter meg, så det hadde jo vært hyggelig med noen gutter også, ler Kari.

Video Kari blir overøst av lykkeønskninger

Kari blir overøst av lykkeønskninger

Kulturstrøm

 • Fløgstad ut av forfatterforeningen

  Kjartan Fløgstad melder seg ut av forfatterforeningen i protest mot hvordan styret har håndtert saken rundt «æresretten», en komité opprettet som del av oppgjøret etter andre verdenskrig. Det meldte han fra talerstolen under årsmøtet i Den norske Forfatterforening (DnF), skriver Morgenbladet. Foreningen valgte i forbindelse med 125-årsjubileummet i 2018 å komme med en offisiell unnskyldning til forfatterne som ble dømt i æresretten.

  Kjartan Fløgstad
  Foto: Hilde Bruvik / NRK
 • Attenborough med klimadokumentar

  92 år gamle Sir David Attenborough har laget en dokumentar om klimakrisen, melder BBC. Programskaperen er kjent for sine mange naturprogrammer, men sier at denne timelange dokumentaren føles presserende, og tar opp truslene mot kloden samt potensielle løsninger for menneskeheten. «Climate Change - The Facts» vises i løpet av våren.

   David Attenborough
  Foto: FABRICE COFFRINI / Scanpix
 • Clueless 24 år etter

  Skuespillerne fra 90-talls klassikeren «Clueless» var samlet igjen denne helgen i et panel under en konferanse i Chicago, skriver NME. Det har lenge vært snakk om en oppfølger til filmen, og skuespillerne benyttet anledningen til å diskutere hvordan det hadde stått til med rollefigurene i en eventuell ny film.

  Laster Twitter-innhold