NRK Meny
Normal

Kan bli gjensyn med legendarisk BBC-serie

80-tallsserien «Sorte Orm» blir pustet nytt liv i. Nå gjenoppstår trolig serien på britiske tv-skjermer.

Rowan Atkinson

KAN GJENOPPSTÅ: Rowan Atkinson, som spilte Edmund Blackadder i tv-serien Blackadder, kan igjen bli å se på tv.

Foto: LEON NEAL / AFP

BBC-serien «Blackadder», som fikk navnet «Sorte Orm» her i Norge, var en serie som høstet stor suksess på tv da den gikk på 80-tallet. Med kjente skuespillere som blant annet Rowan Atkinson, Stephen Fry og Hugh Laurie i hovedrollene ble serien en klassiker, og har blant annet blitt kåret til den 16 beste britiske tv-serien noen gang av Britisk Film Institutt.

Håper at alle skuespillerne blir med

Serien som ble skrevet av Richard Curtis og Rowan Atkinson, særlig kjent som Mr. Bean, handlet om den smått så ulykkelige karakteren Edmund Blackadder, spilt av Atkinson selv.

Komiker og programleder Tony Robinson, som spilte Blackadders tjener, sier at han har stor tro på en at programmet gjenoppstår. Dette melder The Guardian på sine nettsider.

Britain Tony Robinson

HÅPER ALLE BLIR MED: Tony Robinson, som spilte tjeneren til Edmund Blackadder i tv-serien Blackadder, forteller at han har pratet med så å si alle skuespillerne, og håper at alle vil være med på å lage en ny sesong av den populære 80-tallsserien.

Foto: SANG TAN / Ap

– Jeg har så å si pratet med alle skuespillerne som spilte i serien, og tror virkelig at det kan oppstå igjen, forteller Robinson.

Kan bli dyrt

Likevel tuller Robinson med at det kan bli for dyrt å betale Hugh Laurie sin lønn. Laurie spilte i senere tid Dr. House i den kritikerroste tv-serien «House».

– Det eneste problemet som kan oppstå er lønnen til Laurie. Han har jo blitt en stor stjerne nå, eller det er i hvert fall det han liker å tro, tuller Robinson.

Første sesong av serien ble vist på NRK sommeren og høsten 1984.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz