Kan bli gjensyn med legendarisk BBC-serie

80-tallsserien «Sorte Orm» blir pustet nytt liv i. Nå gjenoppstår trolig serien på britiske tv-skjermer.

Rowan Atkinson

KAN GJENOPPSTÅ: Rowan Atkinson, som spilte Edmund Blackadder i tv-serien Blackadder, kan igjen bli å se på tv.

Foto: LEON NEAL / AFP

BBC-serien «Blackadder», som fikk navnet «Sorte Orm» her i Norge, var en serie som høstet stor suksess på tv da den gikk på 80-tallet. Med kjente skuespillere som blant annet Rowan Atkinson, Stephen Fry og Hugh Laurie i hovedrollene ble serien en klassiker, og har blant annet blitt kåret til den 16 beste britiske tv-serien noen gang av Britisk Film Institutt.

Håper at alle skuespillerne blir med

Serien som ble skrevet av Richard Curtis og Rowan Atkinson, særlig kjent som Mr. Bean, handlet om den smått så ulykkelige karakteren Edmund Blackadder, spilt av Atkinson selv.

Komiker og programleder Tony Robinson, som spilte Blackadders tjener, sier at han har stor tro på en at programmet gjenoppstår. Dette melder The Guardian på sine nettsider.

Britain Tony Robinson

HÅPER ALLE BLIR MED: Tony Robinson, som spilte tjeneren til Edmund Blackadder i tv-serien Blackadder, forteller at han har pratet med så å si alle skuespillerne, og håper at alle vil være med på å lage en ny sesong av den populære 80-tallsserien.

Foto: SANG TAN / Ap

– Jeg har så å si pratet med alle skuespillerne som spilte i serien, og tror virkelig at det kan oppstå igjen, forteller Robinson.

Kan bli dyrt

Likevel tuller Robinson med at det kan bli for dyrt å betale Hugh Laurie sin lønn. Laurie spilte i senere tid Dr. House i den kritikerroste tv-serien «House».

– Det eneste problemet som kan oppstå er lønnen til Laurie. Han har jo blitt en stor stjerne nå, eller det er i hvert fall det han liker å tro, tuller Robinson.

Første sesong av serien ble vist på NRK sommeren og høsten 1984.

Kulturstrøm

 • Kulturminner på museum forfaller

  900 bygninger eid av norske museer har den dårligste tilstandsgraden bygninger kan ha. Det kommer fram i kulturrådets ferske museumsundersøkelse. Mange museer rapporterer at de trenger mer penger til å drive systematisk bygningsvern. Hva det vil koste å sette bygningene i stand er ikke presentert i rapporten.

  loft på Norsk Folkdemuseum
 • Møt heile Noregs fotballnerd

  Endre Synnes Hagerup som speler den fotballgale Nils i «Heimebane» sov over premierekvelden. Da han vakna var mobilen hans full av meldingar fra folk som hadde sett han på TV. Høyr intervjuet med han, og les saka om han her.

  Endre Synnes Hagerup
 • Fekting med lyssabel blir sport

  Det internasjonale fekteforbundet (FIE) har nå godkjent fekting med lyssabel som en offisiell konkurrerende sport. Lyssverdene kjent fra Star Wars-filmene, blir derfor en offisiell del av fektesporten, på lik linje med florett, sabel og kårde – de tre offisielle grenene innenfor fekting.

  This is a toy recreation of the Luke Skywalker and Darth Vader lightsaber duel as depicted on the or
  Foto: JD Hancock