Hopp til innhold

Kan bli gjensyn med legendarisk BBC-serie

80-tallsserien «Sorte Orm» blir pustet nytt liv i. Nå gjenoppstår trolig serien på britiske tv-skjermer.

Rowan Atkinson

KAN GJENOPPSTÅ: Rowan Atkinson, som spilte Edmund Blackadder i tv-serien Blackadder, kan igjen bli å se på tv.

Foto: LEON NEAL / AFP

BBC-serien «Blackadder», som fikk navnet «Sorte Orm» her i Norge, var en serie som høstet stor suksess på tv da den gikk på 80-tallet. Med kjente skuespillere som blant annet Rowan Atkinson, Stephen Fry og Hugh Laurie i hovedrollene ble serien en klassiker, og har blant annet blitt kåret til den 16 beste britiske tv-serien noen gang av Britisk Film Institutt.

Håper at alle skuespillerne blir med

Serien som ble skrevet av Richard Curtis og Rowan Atkinson, særlig kjent som Mr. Bean, handlet om den smått så ulykkelige karakteren Edmund Blackadder, spilt av Atkinson selv.

Komiker og programleder Tony Robinson, som spilte Blackadders tjener, sier at han har stor tro på en at programmet gjenoppstår. Dette melder The Guardian på sine nettsider.

Britain Tony Robinson

HÅPER ALLE BLIR MED: Tony Robinson, som spilte tjeneren til Edmund Blackadder i tv-serien Blackadder, forteller at han har pratet med så å si alle skuespillerne, og håper at alle vil være med på å lage en ny sesong av den populære 80-tallsserien.

Foto: SANG TAN / Ap

– Jeg har så å si pratet med alle skuespillerne som spilte i serien, og tror virkelig at det kan oppstå igjen, forteller Robinson.

Kan bli dyrt

Likevel tuller Robinson med at det kan bli for dyrt å betale Hugh Laurie sin lønn. Laurie spilte i senere tid Dr. House i den kritikerroste tv-serien «House».

– Det eneste problemet som kan oppstå er lønnen til Laurie. Han har jo blitt en stor stjerne nå, eller det er i hvert fall det han liker å tro, tuller Robinson.

Første sesong av serien ble vist på NRK sommeren og høsten 1984.

Kulturstrøm

  • Nynorsk litteraturpris til Edvard Hoem

    Edvard Hoem er tildelt Nynorsk litteraturpris 2023 for boka Husjomfru.

    Prisen er på 50 000 kroner og blir tildelt på landsmøtet til Noregs Mållag i helga.

    Litteraturprisen er blitt delt ut sidan 1982, og saman med mållaget er det Det Norske Samlaget og Det Norske Teatret som står bak prisen.

    Husjomfru av Edvard Hoem
  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad