NRK Meny
Normal

Julens TV-snadder på NRK

NRK byr også i år på alle de kjente og kjære programmene som skal til for å skape den riktige julestemningen. Men det blir også noen overraskelser. Vi har plukket ut NRK-julens høydepunkter for deg.

Grimm og Gru

Blant klassikerne NRK sender i julen er rockemusikalen Grimm og Gru fra 1979. NRK3 lille julaften.

Trond viggo torgersen og Hilde Louise Asbjørnsen

Det blir stor stemning når Trond Vigg Torgersen er blant deltakerne i «Beat for beat» julespesial fredag 17. desember.

Foto: Erik Dyrhaug
Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø

Idet julaften blir til julenatt, viser NRK konserten Jul, jul, strålande jul med Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø.

Foto: Hans Christian Asbjørnsen
Roald Øyen

Roald Øyen lar deg nok en gang bryne hjernen i romjulen, når han serverer sine Julenøtter.

Foto: Eirik Sivertsen / NRK
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen spiller julekonsert med KORK, og det hele sendes direkte fra Lillestrøm på NRK1, lørdag 18. desember.

Foto: Wenche Marie Hætta / NRK
Prinsesse Märtha Louise

Prinsesse Märtha Louise og Harald Zwart er programledere når Julekonsert fra Vang kirke sendes første juledag.

Foto: NRK

Lille julaften

Det er ikke bare de små som skal kose seg med deilig jule-TV i ukene fremover; i Kvelden før kvelden (lille julaften) skal Trond Viggo Torgersen sørge for at Hilde Hummelvolls svor blir sprø. Og vi kan vel regne med at det også i år blir fuktig hos grevinnen i Grevinnnen og Hovmesteren..

Kvelden fortsetter med Fridtjofs jul i Ytre Enebakk med Øivind Blunck i spissen.

Rockeulven, geitekillingen og de fengende tonene i Grimm og Gru fra 1979 har blitt en lille julaftentradisjon på NRK3.

Julaften

Så er endelig dagen kommet! Og imens lukten av ribbe, pinnekjøtt og annet brer seg i de tusen stuer, er noen så heldige å kunne ligge rett ut og nyte klassikerne Tre nøtter til Askepott og Reisen til julestjernen. Store og små vil også i år kunne glede seg over Donald Duck og vennene hans og God jul – sjokedorisei.

Julaftengudstjenesten sendes i år fra Uranienborg kirke, og også i år synger Sølvguttene julen inn og Karl-Bertil Jonssons julaften sørger for at gaver tas fra de rike og gis til de fattige.

Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø fant bokstavlig talt tonen da de gav ut juleplate i fjor - og gir deg konserten Jul, jul, strålande jul på NRK når julaften blir julenatt.

Julenøtter

Litt hjernetrim er også bra! For 27. og siste gang byr Roald Øyen på assorterte Julenøtter av variert vanskelighetsgrad, fra både fjerne og nære himmelstrøk, gjennom hele romjulen til og med første nyttårsdag.

Les også: Roald Øyens siste julenøtter

Konserter

Du som har fulgt med på Maestro, gleder deg nok til å se vinneren av programmet, Hilde Louise Asbjørnsen, dirigere Kringkastingsorkesteret og Kurt Nilsen i Julekonsert med Kurt og KORK, direktesendt fra Lillestrøm. Det skjer på NRK1 lørdag 18. desember.

Les også: Hun vant «Maestro»

Klassisk julemusikk får vi første juledag i Julekonsert fra Vang kirke med prinsesse Märtha Louise og Harald Zwart som programledere.

NRK3 sender i romjula P3s Julesessions – årets heftigste julekonsert fra Sentrum Scene i Oslo med eksklusive julelåter med blant annet Madcon.

Året som gikk..

Før vi sier takk for det gamle og skåler for nytt år, er det alltid tid for et aldri så lite tilbakeblikk. Det blir Sports-kavalkade, OL-kavalkade, Værkavalkade, Underholdnings-kavalkade, Supernytts årskavalkade og tilbakeblikk på både Nyhetsåret og Musikkåret 2010.

Andre juledag oppsummeres dessuten Året med kongefamilien av Nadia Hasnaoui.

Nyttår

Kongens tale til folket får vi som vanlig den siste dagen i 2010 og så innleder Statsministerens tale den første dagen i 2011.

GOD TV-JUL fra oss i NRK!

Her kan du se hva som er verdt å få med seg på de andre kanalene i julen.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3