Julens TV-snadder på NRK

NRK byr også i år på alle de kjente og kjære programmene som skal til for å skape den riktige julestemningen. Men det blir også noen overraskelser. Vi har plukket ut NRK-julens høydepunkter for deg.

Grimm og Gru

Blant klassikerne NRK sender i julen er rockemusikalen Grimm og Gru fra 1979. NRK3 lille julaften.

Trond viggo torgersen og Hilde Louise Asbjørnsen

Det blir stor stemning når Trond Vigg Torgersen er blant deltakerne i «Beat for beat» julespesial fredag 17. desember.

Foto: Erik Dyrhaug
Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø

Idet julaften blir til julenatt, viser NRK konserten Jul, jul, strålande jul med Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø.

Foto: Hans Christian Asbjørnsen
Roald Øyen

Roald Øyen lar deg nok en gang bryne hjernen i romjulen, når han serverer sine Julenøtter.

Foto: Eirik Sivertsen / NRK
Kurt Nilsen

Kurt Nilsen spiller julekonsert med KORK, og det hele sendes direkte fra Lillestrøm på NRK1, lørdag 18. desember.

Foto: Wenche Marie Hætta / NRK
Prinsesse Märtha Louise

Prinsesse Märtha Louise og Harald Zwart er programledere når Julekonsert fra Vang kirke sendes første juledag.

Foto: NRK

Lille julaften

Det er ikke bare de små som skal kose seg med deilig jule-TV i ukene fremover; i Kvelden før kvelden (lille julaften) skal Trond Viggo Torgersen sørge for at Hilde Hummelvolls svor blir sprø. Og vi kan vel regne med at det også i år blir fuktig hos grevinnen i Grevinnnen og Hovmesteren..

Kvelden fortsetter med Fridtjofs jul i Ytre Enebakk med Øivind Blunck i spissen.

Rockeulven, geitekillingen og de fengende tonene i Grimm og Gru fra 1979 har blitt en lille julaftentradisjon på NRK3.

Julaften

Så er endelig dagen kommet! Og imens lukten av ribbe, pinnekjøtt og annet brer seg i de tusen stuer, er noen så heldige å kunne ligge rett ut og nyte klassikerne Tre nøtter til Askepott og Reisen til julestjernen. Store og små vil også i år kunne glede seg over Donald Duck og vennene hans og God jul – sjokedorisei.

Julaftengudstjenesten sendes i år fra Uranienborg kirke, og også i år synger Sølvguttene julen inn og Karl-Bertil Jonssons julaften sørger for at gaver tas fra de rike og gis til de fattige.

Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø fant bokstavlig talt tonen da de gav ut juleplate i fjor - og gir deg konserten Jul, jul, strålande jul på NRK når julaften blir julenatt.

Julenøtter

Litt hjernetrim er også bra! For 27. og siste gang byr Roald Øyen på assorterte Julenøtter av variert vanskelighetsgrad, fra både fjerne og nære himmelstrøk, gjennom hele romjulen til og med første nyttårsdag.

Les også: Roald Øyens siste julenøtter

Konserter

Du som har fulgt med på Maestro, gleder deg nok til å se vinneren av programmet, Hilde Louise Asbjørnsen, dirigere Kringkastingsorkesteret og Kurt Nilsen i Julekonsert med Kurt og KORK, direktesendt fra Lillestrøm. Det skjer på NRK1 lørdag 18. desember.

Les også: Hun vant «Maestro»

Klassisk julemusikk får vi første juledag i Julekonsert fra Vang kirke med prinsesse Märtha Louise og Harald Zwart som programledere.

NRK3 sender i romjula P3s Julesessions – årets heftigste julekonsert fra Sentrum Scene i Oslo med eksklusive julelåter med blant annet Madcon.

Året som gikk..

Før vi sier takk for det gamle og skåler for nytt år, er det alltid tid for et aldri så lite tilbakeblikk. Det blir Sports-kavalkade, OL-kavalkade, Værkavalkade, Underholdnings-kavalkade, Supernytts årskavalkade og tilbakeblikk på både Nyhetsåret og Musikkåret 2010.

Andre juledag oppsummeres dessuten Året med kongefamilien av Nadia Hasnaoui.

Nyttår

Kongens tale til folket får vi som vanlig den siste dagen i 2010 og så innleder Statsministerens tale den første dagen i 2011.

GOD TV-JUL fra oss i NRK!

Her kan du se hva som er verdt å få med seg på de andre kanalene i julen.

Kulturstrøm

 • Valen leder Kringkastingsrådet

  Snorre Valen fra Trondheim er oppnevnt som ny leder for Kringkastingsrådet. Valen er politisk redaktør i Nidaros og tidligere SV-politiker. – Valens mediefaglige kompetanse samt tidligere erfaring som både musiker og politiker, gjør meg trygg på at han vil lede rådet på en god måte, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

  Snorre Valen
  Foto: Klara Skovro Thoresen
 • Lars Petter Hagen ny festspillsjef

  Lars Petter Hagen blir ny leder for Festspillene i Bergen.

  Komponisten kommer fra jobben som utviklingssjef i Oslo-Filharmonien. Det ble klart på en pressekonferanse i dag.

  Hagen tar over etter Anders Beyer, som måtte gå av på dagen 22. september etter en varslingssak som ble meldt til styret i august.