NRK Meny
Normal

Jakten på Lady Gagas rider

Til helga spiller Lady Gaga i Norge. Vi har forsøkt å finne ut litt om hva hun forventer seg bak scenen i Oslo Spektrum.

Lady Gaga

Lady Gaga på scenen tidligere i år. Denne uka kommer hun til Norge.

Foto: Nam Y. Huh / Ap

Popstjerner er gjerne kjent for å få en smule eksentrisk livsstil og gjerne noen oppsiktsvekkende krav til hva som må være på plass bak scenen når de skal opptre.

Spesielle behov?

Lady Gaga

Lady Gaga er kjent for sine spesielle valg innen klesveien. Er hun like spesiell bak scenen?

Foto: MIKE BLAKE / Reuters
Lady Gaga

Lady Gaga på coveret av V Magazine.

Foto: V Magazine
Lady Gaga

Et av Lady Gagas mange spesielle scene-antrekk.

Foto: V Magazine
Lady Gaga

Lady Gaga på scenen under et av sine spektakulære show.

Foto: Donald Kravitz / Afp

Denne uka opptrer en av de største eksentrikerne innen popbransjen i Norge. 16. og 17. oktober står selveste Lady Gaga på scenen i Oslo Spektrum. Og man skulle kanskje tro at artisten, som gjerne liker å sjokkere i klesveien, også gjerne hadde spesielle behov bak scenen.

Dette har ført til en strøm av mer eller mindre troverdige nyheter om hvilke vaner popdivaen har bak scenen og hvilke krav hun har på sin «rider» - den listen artisten har med krav til hva som må være på plass bak scenen eller på hotellerommet.

En av de heteste popfenomenene akkurat nå forlanger å få en oksygentank i hvert omkledningsrom for sine opptredener, skal vi tro Hollywoodlife.com.

Det opplyses imidlertid ikke hvorfor hun eventuelt skulle ha dette behovet.

Ekstra oksygen?

- Hun er en ung kvinne med gode lunger. Jeg kan ikke forestille meg hvorfor hun trenger ekstra oksygen, sier HollywoodLife.com sin redaktør til ABC News.

Et annet nettsted, som har spesialisert seg på rykter rundt celebriteter mener imidlertid dette er sprøyt. En kilde i Gagas indre sirkel sier til Gossipcop at ryktene om Gagas rider-krav er fullstendig usanne.

Men Gaga er ikke kjent for å ha den beste helsen. Ved flere tilfeller skal hun nesten ha besvimt på scenen, og tidligere har hun sagt at hun lider av den sjeldne sykdommen Lupus.

I følge Norges Revmatikerforbund sine nettsider vil plagene ved lupus «varierer ut fra hvilket organ som er angrepet, men typisk er at man har gode og dårlige perioder. De dårlige periodene er preget av blant annet tretthet, morgenstivhet, håravfall, leddsmerter, utslett, hodepine, humørsvigninger, blod og eggehvite i urinen og tørre slimhinner».

Motstridende meldinger

Når det kommer til stjernens matvaner er det også motstridende meldinger. På den ene siden sier Hollywoodlife at Gaga vil ha forskjellig mat til hver uke dag.

Blant annet ville hun mandag ha grillmat, asiatisk mat på tirsdager og meksikansk på onsdager.

Men ifølge Popcrunch.com skal den britiske avisa Daily Mail denne uka ha rapportert at stjerna bare trenger en kopp te, litt koffeinfri kaffe, lettmelk, salsa og guacamole og helkornbrød, for å være fornøyd før hun går på scenen.

Hun drikker ikke alkohol backstage og ønsker seg bare Dr. Pepper, ingefær-øl, 12 flasker destillert vann og et dusin flasker med vanlig mineralvann.

Nettstedet TheSmokingGun, som blant annet er spesialister på å avsløre artistenes backstage-ridere, har fått tak i dokumentene både fra tidligere i 2010 og fra 2009. Heller ikke her avsløres det noen veldig spesielle behov.

Live Nation, som arrangerer konsertene med Lady Gaga i Norge denne, uka vil ikke overfor NRK kommentere hva hun eventuelt krever å få bak scenen i Oslo Spektrum.

Så da kan spekulasjonene bare fortsette.

Video MTV-VMA-130910-WW

VIDEO: Lady Gaga mottar MTV-priser.

Kulturstrøm

  • – En svært talentfull artist

    Musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, sier Avicii har betydd mye for EDM og moderne dansemusikk: – Han var en svært talentfull produsent, artist og merkevarebygger, som har gått bort altfor tidlig.

    Musikksjefen i P3 sier det er en svært talentfull produsent og artist som har gått bort.