Intervju med filmskaper Arne Skouen

Arne Skouen i 1963
Foto: NRK

Programleder Sven Krohn intervjuer Arne Skouen om hans nye film Om Tilla i 1963. Skouens datter Synne spiller Tilla, og andre skuespillere er Eva Henning som Tillas mor, Wenche Foss som overlege og Toralv Maurstad som barnepsykolog. Klippet er hentet fra programserien Filmnytt.

Om Tilla var den første filmen i Skouens Tilla-triologi, i 1965 kom Vaktpostene og i 1966 Reisen til havet. Triologien tar for seg sosiale forhold i Norge på 1960-tallet, og handler om barn med adferdsproblemer og om avvikere som kjemper for en plass i samfunnet. Filmene i triologien går for å være noen av de sterkeste og mest originale som Skouen har laget.

Kulturstrøm

  • Nasjonalarkiv retusjerte bilder

    USAs nasjonalarkiv tar selvkritikk etter at det retusjerte bilder fra den store kvinnemarsjen i 2017 til en utstilling. Bilder av plakater med kritikk av president Donald Trump ble retusjert. Utstillingen er nå trukket tilbake, melder Reuters.

  • Melodi Grand Prix: Delfinale 2

    Konfettikanonene er ladet for årets største musikkfest, Melodi Grand Prix. I år feirer MGP 60 år, og det gjøres ved å tilegne en delfinale til hver landsdel. I andre delfinale er det artister fra Øst-Norge som skal i ilden. I tillegg blir det opptreden fra forhåndskvalifisert finaleartist Didrik og Emil/Akuvi/Ulrikke/Tone Damli. MGP byr på ny musikk, deilige nostalgiske øyeblikk, og noen overraskelser. Programmet ledes av Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh.