Historisk duo

Sissel Kyrskjebø og Odd Nordstogas juleplate er blitt historisk.

Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga

Platinaparet Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga.

Foto: Morten Holm / Scanpix

Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga: Strålande jul

Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga er blitt historiske for albumet «Strålande jul»

Foto: Univeral Music
Sissel Kyrkjebø: Glade jul

Sissel Kyrkjebøs album «Glade jul» fra 1987 ble også historisk.

Foto: Albumcover

Sammen ga de i fjor ut juleplata «Strålande jul», og i løpet av noen hektiske uker på slutten av 2009 solgte plata over 330.000 eksemplarer. Det betyr at den har innkassert hele 11 platinatrofeer.

- Helt utrolig

- Det er helt utrolig. Hadde aldri drømt om noe sånt, sier Sissel Kyrkejbø til Dagbladet.

Med det fallende markedet for cd-plater er det svært oppsiktsvekkende å selge så mange album.

- Å selge til gull i dag, 15.000 plater, er veldig bra. Over 300.000 er uvirkelig, sier Petter Singsaas i Universal til avisa. Platedirketøren var i går med på å feire det utrolige salget.

Historisk også tidligere

Ifølge Dagbladets anslag skal dermed artistene ha tjent mellom 1,65 og 2,6 millioner kroner hver - minst.

I tillegg la paret ut på turné som helt sikkert også dro inn en god slump penger.

Sissel Kyrkjebø står også bak den gamle rekorden for platesalg i Norge. «Glade Jul» fra 1987 ble solgt i over 500.000 eksemplarer de to første månedene den var i salg, men siden passerte den over 800.000. Men det var mens det var et helt annet klima for albumsalg.

Kulturstrøm

 • Klassisk musikkpodkast for barn

  David Williams har laget en ny podkastserie om klassisk musikk for barn på Classic FM. «Marvellous Musical Podcast» ligger nå ute med 10 episoder. Her er det snakk om musikk fra filmer som «Star Wars» og «Harry Potter», men også Brahms, Chopin og Beethoven med tema snodige instrumenter. Skuespilleren og TV-profilen er best kjent i Norge som barnebokforfatter, blant annet med «Den rikeste gutten i verden» og «Gangsterbestemor».

  Harry Potter
  Foto: Warner Bros./Sandrew Metronome Norge
 • Fikser på handlingen i ny Bond-film

  Manusforfatteren Scott Z. Burns er hyret inn for å skrive om manuset til det som skal bli den 25. filmen om James Bond. Grunnen er at regissør Cary Fukunaga ikke er fornøyd med manuset i sin nåværende form, skriver The Playlist. Burns har fikset på manusene til «Ocean's 12», «Widows» og «Rogue One» tidligere, selv om arbeidet har vært ukreditert.

 • Collins-søstre får TV-serie

  Livene til søstrene Joan Collins og Jackie Collins skal bli TV-serie. 85 år gamle Joan Collins er kjent fra «Dynastiet» på 1980-tallet, og fremdeles aktiv i jobb med roller i blant annet «American Horror Story». Forfatteren Jackie Collins, som blant annet skrev «Lady Boss», døde i 2015. Men døtrene hennes har gitt sin velsignelse til serien. Ifølge Variety har serien fått arbeidstittelen «Joan & Jackie», og skal følge søstrene fra etterkrigstidens London til å bli henholdsvis Hollywood-stjerne og litterær bestselger. (NTB)

  Jackie Collins og Joan Collins
  Foto: Evan Agostini / NTB Tema