NRK Meny
Normal

Sissel: – Jeg hørte Bjørn Olav og tenkte "what!"

Flere hundre menn søkte om å bli duett-partneren til Sissel Kyrkjebø under årets julekonserter. Bjørn Olav Edvardsen fra Arendal ble en av dem.

Sissel Kyrkjebø og Bjørn Olav Edvardsen fremfører "Gå inte forbi" i sørlandssendinga

Sissel Kyrkjebø etterlyste en duettpartner under julekonsertene på Sørlandet. Og hun fant Bjørn Olav Edvardsen fra Arendal.

– Da jeg hørte Bjørn Olav, tenkte jeg "what"! Han synger fantastisk bra, sier Sissel Kyrkjebø til NRK.

Flere hundre ville synge med Sissel

Kyrkjebø etterlyste duettpartner der hun skal holde julekonserter. Flere hundre menn søkte. Men Edvardsen er den som skal synge duettrollen til den svenske artisten Peter Jöback i sangen «Gå inte forbi». Og han gleder seg.

– Jeg lurte først på om det var sant. Og nå står vi her, forteller Edvardsen.

Fredag var både Kyrkjebø og Edvardsen i radiostudioet til NRK Sørlandet.

– Det var mange gode kandidater som sendte inn stemmeprøver. Til slutt måtte jeg ta et valg. Jeg fulgte magefølelsen. Stemmene våre passer utrolig godt sammen, legger sangartisten fra Bergen til.

Har drømt om Sissel

Bjørn Olav forteller at han har hatt en liten drøm siden han var liten og så på TV.

– Jeg har egentlig drømt om dette siden jeg var liten. Jeg så Sissel på TV da jeg var fire år og husket det lenge. Og jeg gikk og nynnet på «Kjærlighet».

Julekonsertene spilles i Kilden 21. november og 1. desember. Da blir det totalt fire konserter i Kristiansands storstue.

– Jeg har med meg mange julesanger, men legger også stor vekt på soul og gospelmusikk. Det blir en konsert med energi. Jeg har med meg tre gospelsangere fra London, forteller Sissel Kyrkjebø.

Sissel Kyrkjebø og Bjørn Olav Edvarsen blir intervjuet av Erik Wiig Andersen i sørlandssendiga.