NRK Meny
Normal

Herman Schuller: Manchester United

Hermann er 12 år og bor på Nesbru utenfor Oslo. Hans emne er fotballklubben Manchester United. Fagdommer er Arne Scheie.

Herman med gjengen
Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

Hermann er 12 år og bor på Nesbru utenfor Oslo. Han bodde i Praha frem til han var 10 år. Hermann hadde David Beckham som sin store helt og gjennom han kom også naturligvis interessen for Manchester United. Han så sin første kamp i Praha i 2004, da United spilte 0-0 mot Sparta Praha i Tsjekkia. I dag er Hermanns favorittspiller Paul Scholes, mye fordi han spiller på samme plass på banen som Hermann gjør.

Om fagdommeren

Fagdommer er den relativt fotballinteresserte Arne Scheie, sportskommentator i NRK. I forbindelse med NRK Sportens fotballmagasin ”Bakrommet” den 24.4.07, satte Arne opp sine Topp 5 Manchester United spillere gjennom tidene.

1. Bobby Charlton (1956-1973, overlevde Münchenulykken)

2. George Best (1963-1974)

3. Eric Cantona (1992-1997)

4. Roy Keane (1993-2006)

5. Bryan Robson (1981-1994)

Han insisterte også på å få med Peter Schmeichel og Dennis Law, men det blir jo vanskelig å få med 7 mann på en topp 5-liste…Arne synes det er vanskelig å sette opp så få spillere gjennom en så lang historie, men at hans barndomshelt Bobby Charlton skulle på topp, var han aldri i tvil om.

Arne Scheie har jobbet i NRK siden 1971, og har hovedsakelig kommentert fotball og skihopp.

Om emnet

Det man i dag kjenner som den engelske fotballklubben Manchester United ble opprinnelig stiftet i 1878 under navnet Newton Heath av en gruppe jernbanearbeidere øst for Manchesters bykjerne. I dag, 129 år senere, har Manchester Uniteds logo på grunn av klubbens enorme sportslige og økonomiske suksess, blitt kjent verden over. Merittlisten er imponerende; 16 ligamesterskap, 11 FA cupmesterskap og 2 Mesterligatriumfer har det blitt, de fleste av disse pokalene er tatt under ledelse av den legendariske manageren Sir Alex Ferguson. Publikum på hjemmebanen Old Trafford har også kunnet glede seg over å se profilerte stjerner som George Best, Dennis Law, Bobby Charlton, Eric Cantona, David Beckham og vår egen Ole Gunnar Solskjær boltre seg i den røde drakta. Og framtida ser fortsatt lys ut for den regjerende ligamesteren.

Kulturstrøm

  • Netflix mer verd enn Disney

    Netflix er for første gang mer verd på børsen enn mediagiganten Disney, skriver Variety. Samtidig bruker selskapet mer penger enn noen sinne for å skape innhold som skal holde de nå flere enn 125 millioner ambonnentene verden over fornøyde. Selskapet har sagt at de kommer til å bruke mer enn 8 milliarder kroner på innhold i 2018, der 85% skal gå til å skape nytt innhold.

  • Freeman beklager etter anklager

    Skuespilleren Morgan Freeman sier i en uttalelse at han beklager dersom noen har opplevd noe han har gjort eller sagt som ubehagelig eller respektløst. Åtte kvinner anklager ham for upassende oppførsel og seksuell trakassering i en CNN-sak.