Hopp til innhold

Hele verden vil ha «Lilyhammer»

«Lilyhammer»-suksessen fortsetter. Nå vil serien trolig bli å se på tv-skjermer i fem kontinenter.

Lilyhammer

Serien «Lilyhammer» med Little Steven ble i første omgang laget av Rubicon TV for å bli vist på NRK. Nå har hele verden oppdaget dramaserien.

Foto: Rubicon Film

Hege Bakken Riise i Cannes
Foto: NRK

– Vi er i forhandlinger med Portugal, Russland, Baltikum, India, og noen afrikanske land. I tillegg skal «Lilyhammer» vises i Sentral-Amerika, USA, Canada, Norden, ja stort sett alle de Europeiske landene.

Produsent Lasse Hallberg fra Rubicon stråler når han blir bedt om å ramse opp navnene på landene som har kjøpt rettigheter til å vise dramaserien «Lilyhammer» på tv. Aldri har en norsk tv-serie gjort det så bra i utlandet før.

«Alle» snakker om «Lilyhammer»

Lasse Hallberg

Produsent Lasse Hallberg fra Rubicon forteller om stor internasjonal interessse for «Lilyhammer» i Cannes.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Under messen MIPTV som foregår i Cannes denne uken, er tv-selskaper fra hele verden samlet for å kjøpe og selge tv-serier og konsepter.

«Lilyhammer» er blant seriene som tilbys utenlandske selskaper, og Hallberg forteller om enorm interesse. Senest i dag ble det klart at serien er solgt til franske AB DA.

– Alle i miljøet snakker om oss! Folk er veldig positive, og veldig mange kringkastere vil kjøpe «Lilyhammer» for å vise serien i sine land, sier Hallberg til NRK.no.

Selv forteller Rubicon-sjefen at han aldri hadde trodd at det ville gå så bra som det har gjort.

– Nei, jeg kunne veddet mye på det motsatte så sent som i høst.

Hederen for den enorme suksessen gir Hallberg først og fremst til hovedrolleinnehaver Steven van Zandt.

– Steven hadde kjempetro på prosjektet helt fra starten av. «Dette får vi solgt til USA, sa han». «Aldri i livet», svarte jeg. Men Steven begynte å promotere det på egenhånd. En dag i juli ringte han meg mens jeg var på hytta på Sørlandet og fortalte at amerikanske Netflix ville kjøpe serien. Jeg trodde så vidt på det jeg hørte.

Stjernene vil være med

Little Stevens mafioso-kolleger fra Sopranos, Vincent Pastore og Tony Sirico, på Lilyhammer-premiere

Tony Sirico (til høyre) fra Sopranos, lurte på om han kan få være med i neste sesong, forteller Lasse Hallberg.

Foto: Jason Kempin / Afp

«Lilyhammer» hadde premiere i USA i februar, der mange av van Zandts kolleger var samlet på premierefest, blant annet Bruce Springsteen og Stevens mange skuespillerkolleger fra Sopranos.

– Jeg satt i kinosalen og prøvde å følge med på reaksjonene til folk. Steven var så nervøs at han måtte gå ut på gangen og vente, flirer Hallberg.

– Ville de le? Ville de forstå vår humor? Og så lo de på akkurat de samme stedene som vi gjør. Det var deilig. «I loved it», sa Bruce Springsteen, mens Tony Sirico fra Sopranos lurte på om han kunne få lov til å være med i neste sesong.

Fire sesonger?

At det blir mer «Lilyhammer» er det mye som tyder på. Netflix, det amerikanske selskapet som har vist serien i USA, har kjøpt opsjon på fire nye sesonger.

– Men vi selger bare originalserien, formatet selger vi tidligst om en 8-10 år, sier Hallberg.

Dette betyr at utenlandske seere må klare seg med teksting eller dubbing av de norske skuespillerne, i stedet for at landene lager egne versjoner av serien.

– Jeg frykter at andre land vil kunne ødelegge serien, det er mye kulere at skuespillerne snakker norsk, og at handlingen foregår i Norge, avslutter Hallberg.

Kulturstrøm

 • Skuespiller Johnny Wactor (37) skutt og drept

  Den amerikanske skuespilleren Johnny Wactor ble skutt og drept under et tyveriforsøk i Los Angeles lørdag.

  Jonny Wactors agent David Shaul har bekreftet dødsfallet til Variety. Wactor ble 37 år gammel.

  Moren til Wactor sier at han var sammen med en kollega da de så tre menn forsøkte å stjele angivelig en katalysator fra bilen hans, skriver TMZ.

  Han er mest kjent for sin rolle som Brando Corbin i serien «General Hospital». Han hadde også roller i serier som «Criminal Minds» og «Westworld».

 • Springsteen utsetter konserter: Stemmeproblemer

  Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter konsertene i Praha og Milano, etter lørdagens melding om at konserten i Marseille måtte utsettes.

  Det melder artisten blant annet på Facebook. Mens beskjeden lørdag var at konserten måtte utsettes på grunn av stemmeproblemer og legens ordre, opplyses det nå at Springsteen har fått forbud mot å opptre på ti dager.

  Dermed ser det til at europaturneen først vil fortsette i Madrid 12. juni.

  Nye datoer for de utsatte konsertene skal kunngjøres så snart som mulig.

  Bruce Springsteen opptrer i California i april.
  Foto: Chris Pizzello / AP / NTB
 • Disney-komponist Richard Sherman er død

  Richard Sherman, som komponerte en rekke sanger for Disney, blant annet til klassikerne «Mary Poppins» og «Jungelboken», døde lørdag, 95 år gammel.

  Sherman døde i Beverly Hills av sykdom knyttet til høy alder, opplyser Disney-konsernet.

  Sherman og broren Robert, som døde i 2012, var ansatt som komponister hos Disney fra 1960 til 1973. I løpet av de årene skrev de over 200 sanger til 27 filmer og nesten like mange TV-produksjoner.

  På merittlisten sto blant annet «Chim Chim Cher-ee» fra Mary Poppins i 1964, som de fikk en Oscar for. De skrev også hits som «It's a Small World» og «I Wanna Be Like You» fra «Jungelboken» i 1967. Utenfor Disney skrev de blant annet musikken til «Chitty Chitty Bang Bang» fra 1968.

  (NTB)

  Richard Sherman, her sammen med Mikke Mus, Minni og Elizabeth Gluck, skrev musikk til flere Disney-klassikere og andre film- og TV-produksjoner på 1960- og 1970-tallet, inkludert «Mary Poppins» og «Jungelboken». Han ble 95 år gammel.
  Foto: Willy Sanjuan/Invision / AP/NTB