Hopp til innhold

Gitarbok fra Lars’ene

Nå kommer deLillos med sin egen gitarbok – 36 år etter Lillebjørn.

Lars Lillo-Stenberg og Lars Lundevall

Lars Lillo-Stenberg og Lars Lundevall (ytterst til høyre) fikk forfatterne til å synge – eller iallfall mumle – med under Bokklubbens fotoopptak på operataket mandag. Stående fra venstre: Anne Holt, Dag Solstad og Unni Lindell, mens Per Petterson sitter i midten og i front Erik Fosnes Hansen og Åsne Seierstad.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Lars Lillo-Stenberg (foran) og Lars Lundevall fra deLillos

Nå kan Lars Lillo-Stenberg (foran) og Lars Lundevall fra deLillos også titulere seg som forfattere – siden de sammen med Lars Beckstrøm slipper gitarbok til høsten, og skal være med på Bokfest i Operaen i september.

Foto: Berit Roald / SCANPIX

Når NTB spør om dette er et forsøk fra deLillos på å lage en ny klassiker à la Lillebjørn Nilsens gitarbok, svarer ikke Lars Lillo-Stenberg direkte. Bare smiler mildt og diplomatisk og fastslår:

– Det finnes mye på markedet, men ikke noen gitarbok som vi har laget.

Sørget for stemning

Da Bokklubben tok forfatterbildet som skal brukes til å markedsføre årets Bokfest i Operaen, var Lillo-Stenberg sammen med Lars Lundevall til stede med gitarer og sørget for stemning.

Disse to Lars'ene, sammen med Lars Fredrik Beckstrøm, gir ut boken som kommer til høsten.

– Vi skal presentere gitarboken på Bokfesten. Vi skal snakke om den, og kanskje spille noe også? sier Lars Lillo-Stenberg spørrende.

En generell gitarguide

Han beskriver den kommende boken som en generell gitarguide, beregnet både for folk som kan spille gitar – og de som ikke kan så mye.

– Det blir kurs og gode tips. Vi kommer til å bruke en del fra vårt eget repertoar som eksempler, sier han til NTB. Ifølge deLillos-hjemmesiden vil sangene deres dukke opp både som noter og tabulatur, med hele sanger og enkle riff.
Som en deLillos-tilhenger på fanforumet skrev da gitarboken ble kjent:

– 50 prosent av gleden jeg har hatt med deLillos gjennom alle disse årene, har vært å spille/synge sangene helt alene for meg selv (men også ofte for andre).

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober