Gitarbok fra Lars’ene

Nå kommer deLillos med sin egen gitarbok – 36 år etter Lillebjørn.

Lars Lillo-Stenberg og Lars Lundevall

Lars Lillo-Stenberg og Lars Lundevall (ytterst til høyre) fikk forfatterne til å synge – eller iallfall mumle – med under Bokklubbens fotoopptak på operataket mandag. Stående fra venstre: Anne Holt, Dag Solstad og Unni Lindell, mens Per Petterson sitter i midten og i front Erik Fosnes Hansen og Åsne Seierstad.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Lars Lillo-Stenberg (foran) og Lars Lundevall fra deLillos

Nå kan Lars Lillo-Stenberg (foran) og Lars Lundevall fra deLillos også titulere seg som forfattere – siden de sammen med Lars Beckstrøm slipper gitarbok til høsten, og skal være med på Bokfest i Operaen i september.

Foto: Berit Roald / SCANPIX

Når NTB spør om dette er et forsøk fra deLillos på å lage en ny klassiker à la Lillebjørn Nilsens gitarbok, svarer ikke Lars Lillo-Stenberg direkte. Bare smiler mildt og diplomatisk og fastslår:

– Det finnes mye på markedet, men ikke noen gitarbok som vi har laget.

Sørget for stemning

Da Bokklubben tok forfatterbildet som skal brukes til å markedsføre årets Bokfest i Operaen, var Lillo-Stenberg sammen med Lars Lundevall til stede med gitarer og sørget for stemning.

Disse to Lars'ene, sammen med Lars Fredrik Beckstrøm, gir ut boken som kommer til høsten.

– Vi skal presentere gitarboken på Bokfesten. Vi skal snakke om den, og kanskje spille noe også? sier Lars Lillo-Stenberg spørrende.

En generell gitarguide

Han beskriver den kommende boken som en generell gitarguide, beregnet både for folk som kan spille gitar – og de som ikke kan så mye.

– Det blir kurs og gode tips. Vi kommer til å bruke en del fra vårt eget repertoar som eksempler, sier han til NTB. Ifølge deLillos-hjemmesiden vil sangene deres dukke opp både som noter og tabulatur, med hele sanger og enkle riff.
Som en deLillos-tilhenger på fanforumet skrev da gitarboken ble kjent:

– 50 prosent av gleden jeg har hatt med deLillos gjennom alle disse årene, har vært å spille/synge sangene helt alene for meg selv (men også ofte for andre).

Kulturstrøm

 • Fikk prestisjefylt litteraturpris

  Nordirske Anna Burns er vinner av årets Man Booker International Prize i London. Burns fikk prisen for sin fiksjonsroman «Milkman», som ble tildelt tirsdag kveld. Prisen er en av de mest prestisjefylte internasjonale bokprisene i verden.

  Anna Burns
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Skandale ryster vinmiljøet

  Court of Master Sommeliers måtte diskvalifisere 23 av årets 24 kandidater pga lekket informasjon under årets eksamen. Siden det ikke var mulig å finne ut hvor mange som hadde jukset, ble alle diskvalifiserte. Den eneste kandidaten som fikk beholde sin ferske tittel var sommelier Morgan Harris, fordi han tok smaksdelen av eksamenen i fjor, melder Godt. The Master Sommelier er ansett som en av verdens vanskeligste sommelier-tester. Kun 274 personer har bestått siden 1969 da testen oppsto.

  vin
  Foto: Kym Ellis / Unsplash