NRK Meny
Normal

Geldof: – Norge gjør ikke nok

Bob Geldof kastet seg inn i den norske flyktningdebatten da han gjestet Skavlan. Nå vil han la flyktninger bo i leiligheten sin i London.

Bob Geldof om Erna Solberg.

Bob Geldof, som stod bak den store Live Aid-konserten i 1985, er ikke fornøyd med hvordan Erna Solberg håndterer flyktningkrisen.

– Norge gjør ikke nok. Og Sverige tok imot et stort antall norske flyktninger under 2. verdenskrig, sier han i Skavlan-programmet som blir vist på NRK1 fredag.

Han utdyper hvorfor han mener Norge burde tatt imot flere flyktninger:

– Nordmenn har, heldigvis for dem, det overlegent største velferdsfondet i verden på grunn av sine naturressurser. Og de har et kulturelt utoverblikk på verden. Dessuten er de fire millioner mennesker.

– Heldig fordi jeg har penger

Geldof og Solberg har møttes tidligere.

Geldof er et av medlemmene i generalsekretæren i FNs pådrivergruppe for tusenårsmålene for fattigdomsreduksjon som blant andre Erna Solberg er leder for.

Musikeren har uttalt at han vil åpne døren for fire familier med flyktninger.

– Jeg er heldig fordi jeg har penger, et hus utenfor London og en leilighet i London. I leiligheten vil jeg bosette en familie, slik at de kan bo i førsteetasje og jeg kan bo over, forteller Geldof.

– De er mer enn velkommen. De kan bo der til de har kommet seg på fote, og er klare til å flytte videre.

Geldof tar imot fire familier med flyktninger

Skavlan-programmet, som er det første i høstsesongen, ble spilt inn tirsdag i Stockholm.

Her møtte Geldof blant annet Kofi Annan, Sofia Helin fra TV-serien «Broen», samt Kristin Enmark. Sistnevnte var gissel i et av tidenes mest kjente bankran, på Norrmalmstorg i Stockholm, og forteller sin historie i en ny bok.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).